Lars Barfoed bakker op om snegleoffensiv

De Konservative på Christiansborg siger god for Stig Ellings offensiv mod dræbersnegle på Frederiksberg. Også andre kommuner kan bruge modellen, mener Barfoed.

Idéen om at lade kontanthjælpsmodtagere på Frederiksberg bekæmpe dræbersnegle kan være en god inspiration til andre kommuner.

Det siger Lars Barfoed, der er De Konservatives arbejdsmarkedspolitiske ordfører på Christiansborg, efter at den konservative formand for Frederiksberg Kommunes arbejdsmarkedsudvalg, Stig Elling, mandag lancerede idéen om, at kommunens kontanthjælpsmodtagere kunne hjælpe Slots- og Ejendomsstyrelsen med at bekæmpe snegleplagen i Frederiksberg Have og den nærliggende Søndermarken.

Frederiksberg Kommune sendte tirsdag brev til styrelsen med tilbud om hjælp, efter at styrelsen tidligere på sommeren erklærede, at de ikke selv havde ressourcer til at bekæmpe sneglene, der har invaderet de offentlige anlæg i titusindvis. Og det er et godt lokalt initiativ, mener Lars Barfoed. Men jeg tror ikke, modellen egner sig til en egentlig landsdækkende indsats mod sneglene, siger Lars Barfoed til Ritzau.

/ritzau/