Langballe dømt for racisme

Dansk Folkepartis Jesper Langballe er dømt for overtrædelse af racismeparagraffen i et debatindlæg i Berlingske Tidende.

Folketingesmedlemmet Jesper Langballe (DF) forlader Retten i Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen

Dansk Folkepartis Jesper Langballe er idømt 10 bøder a 500 kroner for overtrædelse af racismeparagraffen. Dommen faldt fredag formiddag ved retten i Randers.

Langballe blev dømt for sine ytringer i et debatindlæg i Berlingske Tidende, hvor han kommenterede samfundsdebattøren Lars Hedegaards udtalelser om æresdrab. Den kontroversielle DF'er skrev blandt andet:

- Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt.

Jesper Langballe erkendte sig skyldig i æreskrænkelser, da sagen gik i gang.

Tilståelsen var ifølge Dansk Folkeparti begrundet i, at Jesper Langballe ikke har lov til at føre sandhedsbevis for sin påstand i retten.

»Med denne paragraf og dens placering i straffeloven må jeg anses for at være dømt på forhånd. Et sådant cirkus agter jeg ikke at deltage i. – Derfor tilstår jeg. (…) Strafbarhedskriteriet i §266b er altså alene om nogen føler sig ”krænkede” eller ”forhånede” – ikke om det er sandhed eller løgn,« sagde Jesper Langballe ifølge Dansk Folkeparti i retten.

På plads på tilskuerrækken i byretten i Randers var både Lars Hedegaard og Jesper Langballes partifælle og fætter Søren Krarup.