Langballe dømt for racisme

Dansk Folkepartis Jesper Langballe er dømt for overtrædelse af racismeparagraffen i et debatindlæg i Berlingske Tidende.

Folketingesmedlemmet Jesper Langballe (DF) forlader Retten i Randers. Fold sammen
Læs mere
Foto: Annelene Petersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dansk Folkepartis Jesper Langballe er idømt 10 bøder a 500 kroner for overtrædelse af racismeparagraffen. Dommen faldt fredag formiddag ved retten i Randers.

Langballe blev dømt for sine ytringer i et debatindlæg i Berlingske Tidende, hvor han kommenterede samfundsdebattøren Lars Hedegaards udtalelser om æresdrab. Den kontroversielle DF'er skrev blandt andet:

- Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt.

Jesper Langballe erkendte sig skyldig i æreskrænkelser, da sagen gik i gang.

Tilståelsen var ifølge Dansk Folkeparti begrundet i, at Jesper Langballe ikke har lov til at føre sandhedsbevis for sin påstand i retten.

»Med denne paragraf og dens placering i straffeloven må jeg anses for at være dømt på forhånd. Et sådant cirkus agter jeg ikke at deltage i. – Derfor tilstår jeg. (…) Strafbarhedskriteriet i §266b er altså alene om nogen føler sig ”krænkede” eller ”forhånede” – ikke om det er sandhed eller løgn,« sagde Jesper Langballe ifølge Dansk Folkeparti i retten.

På plads på tilskuerrækken i byretten i Randers var både Lars Hedegaard og Jesper Langballes partifælle og fætter Søren Krarup.