Læs hele Udbetaling Danmarks mail om boligydelse

325.000 boligydelse-modtagere vil til januar få en reguleret boligydelse, selv om lovforslaget er trukket.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Udbetaling Danmark sendte tirsdag aften klokken 23.40 en mail til bestyrelsen, hvori det fremgår, at man allerede er begyndt at administrere efter den nye boligydelse, som blå blok tirsdag eftermiddag trak tilbage.

 

Kære medlemmer af Udbetaling Danmarks bestyrelse.

Som I er orienteret om, har Udbetaling Danmark, siden aftalen om finansloven blev indgået, gjort klar til at administrere boligydelsespakken, som regeringen i dag har trukket tilbage.

Alle udbetalingssystemer er indrettet efter de nye takster og den kørsel, der skal udbetale boligydelsen for januar 2016, er allerede kørt ud til boligselskaberne. Det betyder konkret, at 325.000 modtagerne af boligydelsen vil modtage den regulerede boligydelse for januar 2016. Denne udbetaling er naturligvis gennemført efter aftale med staten, og både embedsmændene i Finansministeriet og de politiske forhandlere har løbende været orienteret om dette.

Konsekvensen af at boligydelsespakken trækkes tilbage er derfor:

1) at boligydelsesmodtagerne modtager en forkert boligydelse i januar 2016

2) at Udbetaling Danmark og STAR pr. brev i januar skal orientere samtlige boligydelsesmodtagere om denne fejludbetaling (55 pct. af ydelsesgruppen er fritaget fra digital post),

3) at det fejlagtige beløb skal tilbagereguleres og

4) at boligstøttesystemet skal rettes tilbage til de gældende takster. Udbetaling Danmark har løbende gjort staten opmærksom på disse økonomiske konsekvenser af ændringerne.

Udbetaling Danmark har også gjort staten opmærksom på, at ændringerne kommer oven i, at både KMD og Udbetaling Danmarks forretningsspecialister i forvejen foretager store ændringer på netop boligstøtteområdet som følge af implementeringen af eIndkomst på boligstøtte fra 1. januar 2016 og reguleringen af det kommende kontanthjælpsloft over boligstøtten, der også træder i kraft i 2016. Presset på forretningsspecialisterne kan betyde, at vi bliver nødt til at udskyde lanceringen at den nye app til boligstøtteansøgning, der var planlagt til april 2016.

Vi gør naturligvis vores yderste for at håndtere pressen i anledning af denne borgeroplevelse.

/ritzau/