Læs hele oppositionens brev til finansministeren

I et fælles brev kræver oppositionen svar på regningen for regeringens skattelettelser. Læs hele brevet her.

Pelle Dragsted, Enhedslisten, Lisbeth Bech Poulsen, SF, Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet, Martin Lidegaard, Radikale Venstre og Josephine Fock, Alternativet,  Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Læssøe, Thomas Lekfeldt, Erik Refner, Oláfur Steinar & Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Til Finansministeren,

På baggrund af debatten om regeringens forslag til finansloven for 2018 mener Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, Radikale Venstre og SF, at det er højst kritisabelt og udtryk for dårlig regeringspraksis, at regeringen ikke vil fremlægge hele dens finansieringsgrundlag for Jobreformen Fase II og erhvervs- og iværksætterudspillet.

Af regeringens reformudspil fremgår det, at regeringens udspil til skattereformens fase II og erhvervs- og vækstudspillet blandt andet finansieres gennem justeringer af overførselsområdet med 1,75 milliarder kroner i 2018 stigende til 5,25 milliarder kroner i 2025.

Det er stærkt bekymrende, at regeringen ikke fremlægger de konkrete forslag til nedskæringer i overførselssystemet, som regeringen forslår skal finansiere skattelettelser.

Den demokratiske diskussion i både Folketinget og i offentligheden kan ikke foregå på et sagligt og oplyst grundlag, når regeringen ikke fremlægger de konkrete finansieringselementer til dens politik.

Vi betragter regeringens praksis som en alvorlig svækkelse af samarbejdet mellem folketing og regering, der skal sikre en oplyst debat.

Vi opfordrer derfor finansministeren til at fremlægge en oversigt over, hvilke konkrete nedskæringer i overførselssystemet regeringen planlægger for at opnå et provenu på i alt 5,25 milliarder kroner til skattelettelserne.

Med venlig hilsen,

Benny Engelbrecht, Socialdemokratiet,

Pelle Dragsted, Enhedslisten,

Josephine Fock, Alternativet,

Martin Lidegaard, Radikale Venstre,

Lisbeth Bech Poulsen, SF.

/ritzau/