Lærermanglen mindre end forventet

Ny rapport viser, at manglen på folkeskolelærere bliver mindre end hidtil antaget. Bertel Haarder glæder sig og søsætter tiltag, så manglen helt kan undgås.

De danske skoler vil i 2015 mangle godt 800 lærere svarende til 1,5 procent, men manglen kan undgås ved enkelte tiltag. Det er konklusionen i en ny rapport, som UNI•C Statistik & Analyse har udarbejdet for Undervisningsministeriet.

Resultatet står i skarp kontrast til en rapport, som Danmarks Lærerforening (DLF) lavede i foråret. Lærernes fagforening forudså en mangel på 5800 lærere fra 2007 til 2015.

Undervisningsminister Bertel Haarder (V) siger, at han ser alvorligt på en potentiel mangel på lærere, men samtidig glæder han sig over, at manglen kan bekæmpes.

- Der er heldigvis gode muligheder for, at vi kan undgå stor lærermangel. Der er muligheden for at uddanne flere meritlærere; der er muligheden for, at lærerne bliver ved med at arbejde lidt længere; og der er især muligheden for, at flere gennemfører uddannelsen på seminarierne, hvor en tredjedel i dag falder fra, siger Bertel Haarder til Ritzau.

/ritzau/