Lærerformand: Vilhelmsen vil dele nye oplysninger om lockout

Annette Vilhelmsen vil ifølge lærerforeningen dele konkrete oplysninger om lærerkonflikten med ombudsmanden.

Tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere SF-formand og erhvervs- og socialminister Annette Vilhelmsen har "konkrete oplysninger" om lærerlockouten i 2013. Oplysninger, hun ønsker at dele med Folketingets Ombudsmand.

Det skriver formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo, i et brev til ombudsmanden.

I brevet beder lærerformanden på ny om at få aktindsigt i "det forberedende arbejde" op til lockouten.

En tidligere anmodning blev afvist af Finansministeriet med argumentet om, at dokumenterne fra en spærlig arbejdsgruppe var interne.

Men siden har Vilhelmsen i bogen "Søren og Mette i benlås" udtalt, at lockouten var aftalt spil mellem SRSF-regeringen og Kommunernes Landsforening.

En udlægning, der er blevet afvist af både daværende statsminister Helle Thorning-Schmidt og flere andre ministre i hendes regering.

Anders Bondo udtaler til Altinget, at han ikke ved, hvilket materiale Annette Vilhelmsen vil dele, men i brevet til ombudsmanden skriver lærerformanden:

»Annette Vilhelmsen har udtrykt over for mig, at hun har konkrete oplysninger, som hun ønsker at dele med dig, såfremt du ser på sagen igen og tager kontakt til hende.«

Ritzau har forsøgt at få svar fra Vilhelmsen på, hvilke konkrete oplysninger hun ligger inde med, men den tidligere partiformand svarer i en sms, at hun ikke har nogen kommentarer.

Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen har tirsdag meddelt Danmarks Lærerforening, at anmodningen om aktindsigt er sendt videre til Finansministeriet.

»Jeg er opmærksom på, at der har været rejst spørgsmål om, hvorvidt ombudsmandsinstitutionen fik de rigtige oplysninger, da vi behandlede sagen i 2013,« siger han i en pressemeddelelse.

»Jeg har ikke haft grund til at tvivle på disse oplysninger, men jeg vil gerne se Finansministeriets svar til lærerforeningen.«

Siden august sidste år har Annette Vilhelmsen været direktør for uddannelsesinstitutionen Tietgen i Odense. Hun er ikke længere medlem af SF.

/ritzau/