Lærerformand harm over tilbud om at møde V-ministre for penge

Udemokratisk, mener formand for Frie Skolers Lærerforening. Han har uden held prøvet at få møder med ministre.

Arkivfoto af skoleelever. Fold sammen
Læs mere
Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Formanden for Frie Skolers Lærerforening, Uffe Rostrup, fortæller i Radio24syv, hvordan hans forening er blevet tilbudt medlemskab af en erhvervsklub hos Venstre for 20.000 kroner.

Det ville give adgang til at møde flere ministre. Men Rostrup havde flere gange uden held forsøgt at få et møde med ministre.

»Så bliver man faktisk en lille smule harm over, at hvis jeg betaler 20.000 kroner om året, kan jeg godt få lov at møde dem,« siger han til Radio24syv.

»Jeg går faktisk ikke ind for et demokratisk system, hvor man skal betale penge for at møde landets ministre.«

»Det er ikke penge, der går i den store demokratiske kasse. Det er penge, der går direkte i Venstres partikasse,« siger Uffe Rostrup.

Radio24syv kunne torsdag fortælle, at Venstre har inviteret en udvalgt personkreds til at blive medlemmer af partiets nyoprettede forening. Den hedder "Den Liberale Erhvervsforening". Og dens første møde skal holdes på Marienborg.

Forskningschef Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole har kaldt det "dybt problematisk", at statsministerboligen på den måde bruges til partiformål.

Pengene fra erhvervsklubben skal nemlig gå til Venstre.

Ritzau har forsøgt at finde ud af, hvad Venstres to regeringspartnere Liberal Alliance og De Konservative mener om Venstres invitation til erhvervsklubben.

Men hverken politisk ordfører Christina Egelund (LA) eller politisk ordfører og gruppeformand Mette Abildgaard (K) ønsker at kommentere sagen. Det har ikke været muligt at komme i kontakt med gruppeformand Leif Mikkelsen (LA).

Venstres partisekretær, Claus Richter, skriver i en mail, som Radio24syv citerede torsdag:

»Formålet med Den Liberale Erhvervsforening er at styrke dialogen mellem danske organisationer, foreninger og Venstre. Det kommer alle til gavn. Der er naturligvis ingen, der kan købe sig til politisk indflydelse hos Venstre.«

/ritzau/