Lækket V-papir afslører stramt udlændingeudspil

Venstre vil stramme udlændingepolitikken betydeligt, viser et lækket arbejdspapir.

Politisk ordfører Inger Støjberg (V) har de seneste dage markeret sig med flere markante udmeldinger på integrationsområdet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstre vil gøre det sværere for eksempelvis kinesere og pakistanere at komme til Danmark, mens udlændinge fra eksempelvis USA eller Israel får nemmere adgang. Det viser et 26-siders internt arbejdspapir fra Venstre, som dr.dk er kommet i besiddelse af.

I dag kan udlændinge komme til Danmark, hvis de har fået et job med en løn på 375.000 kroner årligt. Men ifølge det interne papir skal kravet slækkes væsentligt for blandt andet amerikanske, canadiske og israelske statsborgere.

Her lyder et af forslagene, at de blot skal have et arbejde med en årsløn på 200.000 kroner. Omvendt skal udlændinge fra for eksempel Kina, Thailand eller Pakistan have sikret sig et job, der giver 400.000 kroner årligt, for at få lov at flytte til Danmark.

Partiets politiske ordfører, Inger Støjberg (V), ønsker ikke at uddybe indholdet af arbejdspapiret, men bekræfter over for dr.dk, at partiet arbejder med to niveauer.

»Venstres udlændingeudspil er ikke færdigt endnu. Det bliver det først, når vi har drøftet det på vores sommergruppemøde i næste uge. Men det er rigtigt, at vi arbejder med en måde, hvor man kan åbne op for, at der kan komme flere hertil og arbejde fra nogle af de lande, der ligner Danmark mest - altså det, man nogle gange kalder de vestlige lande,« siger hun og understreger, at partiet ikke ønsker at gøre det umuligt for udlændinge fra ikke-vestlige lande at komme til Danmark.