Læger: Godt at gå efter mindre bureaukrati i sundhedsvæsenet

Lægeforeningen synes godt om et nyt udspil fra regeringen, der lægger op til at afskaffe overflødigt registreringskrav i sundhedsvæsenet.

Danske læger og sygeplejersker bruger hver dag alt for meget tid på unødigt papirarbejde, og det er derfor oplagt, at regeringen med et nyt sundhedsudspil vil fjerne det unødvendige bureaukrati i sundhedsvæsnet.

Det mener Lægeforeningen, der dog også er skeptisk over for, hvordan de nye tanker praktisk skal føres ud i livet.

»Det er positivt, hvis man vil fjerne unødig registrering og dokumentationskrav. Det bruger vi alt for meget tid på i dag,« siger Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen.

Regeringen vil af med hospitalernes omfattende dokumentations- og registreringskrav og vil blandt andet have afskaffet Den Danske Kvalitetsmodel fra årsskiftet. Den stærkt udskældte model har været obligatorisk på hospitalerne siden 2005, og den har til formål at sikre ensartet kvalitet og forebygge fejl.

Modellen har i alt 82 standarder for god kvalitet, som hver indeholder krav, de hospitalsansatte skal følge i deres daglige arbejde, og det har ført til et unødigt stort bureaukrati, har kritikken tidligere lydt.

Mads Koch Hansen er dog også skeptisk, når det kommer til, hvad regeringen med afskaffelsen af kvalitetsmodellen forventer, der indføres i stedet.

»Vi er meget optaget af, at man trods alt bevarer de gode elementer, som Den Danske Kvalitetsmodel har medført, og at vi fremadrettet får arbejdet med kvaliteten til glæde for patienterne,« siger Mads Koch Hansen, som peger på, at den ti år gamle model blandt andet har sat handling bag nogle af de krav, der står i lovgivningen.