LA vil også skære i bistanden

Liberal Alliance støtter Venstres forslag om at sænke udviklingsbistanden. Det handler om at bruge pengene bedst muligt, siger udviklingsordfører Mette Bock.

Mette Bock (LA) under Folketingets åbningsdebat torsdag 6. oktober 2011 Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venstres forslag om at spare 2,5 milliarder kroner på dansk bistand til verdens fattigste lande får støtte fra Liberal Alliance. Partiets udviklingsordfører, Mette Bock (LA), glæder sig over, at Venstre vil væk fra dogmet om, at kvaliteten af udviklingsbistanden er lig med størrelsen af beløbet.

»Det skal i stedet handle om at bruge pengene klogest muligt, så de kommer flest mennesker til gavn,« siger hun i en skriftlig kommentar.

»Derfor foreslår vi, at ulandsbistanden i højere grad målrettes katastrofehjælp og bruges til at fremme den selvstændige økonomiske udvikling af verdens fattigste lande,« siger Mette Bock.

Hjælp til økonomisk selvhjælp vil få en række positive afledte effekter, mener hun.

»Al historisk erfaring viser, at det er landenes egen økonomiske udvikling, der driver udviklingen af både demokrati, menneskerettigheder, sundhedsvæsen, uddannelse og ligestilling,« siger LA-ordføreren.

»Det er den, der er nøglen til at løse nogle af de fattigste landes problemer, og derfor er det den, vi skal stimulere i stedet for blot at dele penge ud med bind for øjnene,« fastslår hun.