LA vil også fjerne tvungen pension for 70-årige

Liberal Alliance kalder et opgør med tvungen pension for 70-årige »fremragende«.

Joachim B. provokerer patientforeninger med luksus-snak. BV.: Joachim B. Olsen på Liberal Alliances landsmøde lørdag d. 20 april 2013 i Tivoli Hotel og Congress Center. (Foto: Claus Bech/Scanpix 2013) Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er torsdag sjælden enighed på Christiansborg. Ikke kun Venstre, de Konservative og Dansk Folkeparti bifalder regeringens ønske om at gøre op med den tvungne pension for 70-årige. Også Liberal Alliance er tilfreds med, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) nu vil fjerne den regel, der tillader automatisk fyring af 70-årige.

»Jeg synes det er fremragende, hvis vi kan få gjort op med den her fjollede regel, som tvinger 70-årige på pension. Hvis man er rask og rørig og ellers har mod på at fortsat at give den en skalle på jobbet, så skal staten selvfølgelig ikke spænde ben for det ønske,« siger arbejdsmarkedsordfører Joachim B. Olsen (LA).

Han kalder den nuværende regel »tåbelig på alle måder«, fordi det »udelukkende er i samfundets interesse, at dem, der kan bidrage, også gør det«.

Og ifølge arbejdsmarkedsordføreren er det »mærkeligt« ikke at give 70-årige mulighed for at arbejde, hvis de har lysten til det.

»Helt grundlæggende bør det være sådan, at ansættelsesforhold drøftes mellem arbejdsgivere og arbejdstagere, og derfor bør staten blande sig så lidt som overhovedet muligt,« siger han.