LA vil holde statskassen lukket for indvandrere i fem år

Statskassen skal ifølge Liberal Alliance være lukket land for indvandrere de første fem år af deres tid i Danmark.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når en person fra et ikke-vestligt land kommer til Danmark, skal han eller hun sørge for at have en god portion penge eller udsigten til et job med i bagagen.

I hvert fald hvis det står til Liberal Alliance, der vil lukke helt af for offentlig forsørgelse af nytilkommere.

»Når det gælder indvandrere, så skal vi stille krav om, at de skal forsørge sig selv i fem år for at komme hertil. Altså lukkede kasser,« siger partiformand Anders Samuelsen (LA) i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Og hvad angår flygtninge, så må vi erkende, at de nuværende regler har resulteret i, at folk flygter på tværs af jordkloden for at få hjælp. Det skal vi dæmme op for ved i stedet at hjælpe flygtninge i nærområderne«.

Udmeldingen er en reaktion på, at antallet af ikke-vestlige indvandrere på dagpenge, kontanthjælp, førtidspension og andre overførselsindkomster er steget hvert eneste år og samlet med 35 procent siden 2008. I samme periode er udgifterne til danskere på overførselsindkomster faldet.

»Det viser, at integrationsindsatsen under skiftende regeringer har slået fejl, fordi for mange flygtninge er kommet hertil, og fordi ressourcekrævende integrationsprojekter ikke har formået at få folk i arbejde. Begge disse problemer bør vi tage fat om,« siger Anders Samuelsen.

Økonomi- og indenrigsminister Morten Østergaard (R) har i Mandag Morgen, der skriver om analysen fra LG Insight, argumenteret for, at der skal stilles større krav til indvandrerne om, at de skal »bidrage med det, de kan, fra første dag i Danmark«.