LA vil afskaffe landbrug-skat til gavn for grøn omstilling

Liberal Alliance vil afskaffe skat af produktionsjord for at hjælpe landmændene til den grønne omstilling.

Danske landejendomme betaler i gennemsnit 7800 kroner i produktionsjordsgrundskyld om året. Det er skat, der ifølge Liberal Alliance (LA), bør afskaffes.

Pengene er langt bedre givet ud, hvis de går til udvikling og grøn omstilling i landbruget, skriver partiet i en pressemeddelelse.

»Landbruget spiller en central rolle i den grønne omstilling, og jeg har noteret mig, at landbruget er mere end klar til at tage ansvar.«

»Men jeg ved også, at det koster penge og kræver overskud, hvis man skal fremtidssikre og innovere sin bedrift. Derfor foreslår jeg i dag at fjerne beskatningen af produktionsjord,« siger partileder Anders Samuelsen (LA) i pressemeddelelsen.

Mere end 120.000 landejendomme betaler i dag grundskyld af deres produktionsjord.

Liberal Alliance mener, at beskatningen rammer dansk landbrug særligt hårdt på konkurrenceevnen, da man ikke har lignende skat i udlandet.

En afskaffelse vil give mere overskud i økonomien til at investere og innovere deres landbrug i en mere grøn retning, mener partilederen.

Hvorvidt 7800 kroner mere til landmændene årligt medvirker til en grønnere omstilling, og hvordan den sikres, at pengene vil blive brugt på samme, fremgår ikke af forslaget.

Ritzau forsøger at få en kommentar fra Liberal Alliance.

/ritzau/