LA til V: Hvorfor kan vi ikke fjerne topskatten?

Lars Løkke Rasmussen vil lette skatten i bunden, men det forstår Anders Samuelsen ikke. Der kan sagtens lettes både i bund og i top, lyder det fra Liberal Alliances leder.

ARKIVFOTO. Anders Samuelsen (forrest) og Simon Emil Ammitzbøl, Liberal Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Venstre-formand Lars Løkke Rasmussen (V) har med sine egne ord nævnt »adskillige gange« på talerstolen ved Folketingets afslutningsdebat, hvor Venstre har i sinde at lette skatten: I bunden.

Men det forstår Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen (LA), ikke, og han retter derfor et spørgsmål mod Venstre:

»Hvorfor går man ikke klart ud og siger, at selvfølgelig skal vi fjerne topskatten? Det giver 14.000 job i den private sektor, og det er det, vi har allermest brug for, og det er det, der løfter folk ud af overførselsindkomsterne. Vi kan både lette i bunden og i toppen. Vil Venstre være med til det?« spørger Anders Samuelsen under afslutningsdebatten.

Lars Løkke Rasmussen har flere gange understreget, at Venstres førsteprioritet er at »gøre op med det dilemma, at der for folk med små indkomster er for lille en gevinst ved at arbejde«. Og det fastslår han igen over for Anders Samuelsen.

»Det er fordi, man ikke kan bruge pengene mere end en gang. Det koster penge at fjerne topskatten. Og vi har en anden prioritet: Vores prioritet er den, at vi i bunden af arbejdsmarkedet vil skabe et arbejdsmarked for danskerne. Det handler ikke kun om, hvor mange arbejdspladser vi genererer i Danmark. Det handler også om, hvordan de fyldes ud,« siger Venstre-formanden.

Men han fastslår dog også, at Venstre fortsat er åbne over for at tale om topskattelettelser.?»Betyder det, at det er en fremmed tanke for Venstre at gøre noget ved topskattegrænsen? Nej. Det har vi gjort af flere omgange. Så det udelukker jeg ikke - men pengene skal være der først,« siger Lars Løkke Rasmussen.