LA tager nye skridt i kampen mod bureaukrati

Liberal Alliance vil gøre livet lettere og billigere for både virksomheder og borgere i Danmark. Nyt erhvervsudspil gør op med bureaukratiet.

Flere reformer, mindre bureaukrati og lavere skat.

Sådan lyder hovedingredienserne i et erhvervsudspil, som Liberal Alliance præsenterer tirsdag. Udspillet består både af forslag, som partiet tidligere har fremsat, samt nye tiltag.

Liberal Alliance vil blandt andet indføre faste tidsfrister for offentlig sagsbehandling, nytænke offentlige kontrolbesøg og nedsætte en uafhængig instans til at vurdere de erhvervsøkonomiske konsekvenser af lovgivning.

Erhvervsordfører Joachim B. Olsen (LA) betegner udspillet som svaret på tre store udfordringer. For det første er der brug for reformer, der kan øge arbejdsudbuddet, for det andet skal det være billigere at drive virksomhed i Danmark, og for det tredje skal der tages et opgør med det, Liberal Alliance betegner som unødvendige regler.

»Det handler om, at vi skal have en lovgivning, der ikke er unødvendig indviklet. Det handler om, at vi ikke skal overimplementere EU-direktiver, som vi har haft en tendens til at gøre i mange år, og så skal vi møde de udfordringer, vi står over for lige om et øjeblik i Danmark,« siger Joachim B. Olsen.

Han mener, at det offentlige i højere grad skal være en medspiller for erhvervslivet.

»Et vigtigt punkt i den forbindelse er, at vi siger stop for nye og bureaukratiske regler ved at indføre et princip om, at to regler skal ophæves, for hver gang en ny byrdefuld regel kommer til. På den måde forpligter vi det politiske system til at rense ud i bekostelige regler, der gør mere skade end gavn,« siger han.

I forvejen er det velkendt, at Liberal Alliance blandt andet vil sænke selskabsskatten til 12,5 procent, afskaffe registreringsafgiften og sætte skatten på arbejde ned.

Finansieringen til de milliarddyre ønsker er fundet, siger Joachim B. Olsen:

»Vi har en økonomisk plan, som er gennemregnet af Finansministeriet. Pengene kommer ved, at vi fortsat laver reformer, der flytter folk fra overførselsindkomst til arbejdsmarkedet - og ved, at verdens største offentlige sektor bliver effektiviseret med en procent om året de næste ti år,« siger han.