LA støtter S-forslag om skattefri tyverisikring

Liberal Alliance er klar til at lægge stemmer til et socialdemokratisk forslag om skattefri tyverisikring, hvis man kan blive enige om finansieringen.

Demonstration af en af mange forme for tyverisikring: En røgkanon, der fylder et rum med røg i tilfælde af indbrud, og som gør det umuligt at navigere rundt i. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance glæder sig over, at Socialdemokraterne lufter tanker om at indføre skattefri tyverisikring.

»Det lyder til at være et ganske udmærket forslag, som kan sikre, at danskerne bliver bedre til at sikre deres hjem. Vi er bestemt åbne over for at hjælpe regeringen med at indføre sådan et skattefradrag, hvis vi kan blive enige om, hvordan man finansierer det,« siger politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Debatten er opstået i kølvandet på tal fra Det Kriminalpræventive Råd, der ifølge Politiken viser, at Danmark er det EU-land, hvor der er næstflest indbrud per borger.

Simon Emil Ammitzbøll mener, der er to årsager til de mange indbrud i Danmark. For det første er danskerne ikke så gode til at tyverisikre deres hjem, og for det andet er risikoen for, at en tyv opdages »alt, alt for lille«. »Det her forslag er et forsøg på at løse et af de to væsentlige problemer i forhold til det høje antal indbrud,« siger han.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt (DF) mener, at de socialdemokratiske tanker er udtryk for en falliterklæring. Han mener, at de åbne grænser er den primære årsag til de mange indbrud, og derfor er det der, man bør sætte ind politisk.

»Jeg synes, at man skal slå den politiske automatpilot fra og i stedet tage ved lære af de hollandske erfaringer,« siger Simon Emil Ammitzbøll og henviser til Holland, hvor man ifølge LA-politikeren er bedre til at sikre hjemmene mod indbrud, end man er i Danmark.