LA støtter adgangskrav til erhvervsskolerne

Partiet mener dog, at det skal være op til den enkelte erhvervsuddannelse at fastlægge kravene til de elever, der skal gennem nåleøjet.

Merete Riisager Fra Liberal Alliancce. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares

Liberal Alliance er helt på linje med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), som åbner for at indføre adgangskrav på landets faglige uddannelser i forbindelse med den reform af erhvervsuddannelserne, som regeringen tager hul på i efteråret.

»Vi har længe talt for at højne både niveauet og prestigen ved de danske erhvervsuddannelser. Der er brug for flere kvalificerede studerende og for at få frafaldsprocenten ned, og her er det en glimrende idé at stille større krav, inden man kan blive optaget,« forklarer Liberal Alliances uddannelsesordfører, Merete Riisager (LA), i en pressemeddelelse.

Ordføreren understreger dog, at det bør være erhvervsuddannelserne selv, der får lov til at fastlægge kravene til de elever, der ønsker at begynde på en erhvervsuddannelse.

»Det er de enkelte erhvervsuddannelser, der selv bedst ved, hvilke krav det giver mest mening at stille. Det behøver ikke kun at være et rigidt karakterkrav, og det skal i hvert fald slet ikke være os bag de tykke mure på Christiansborg, der regulerer de detaljer,« siger Merete Riisager.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt forklarer mandag i Berlingske, at man bør se på adgangskrav.

»Vi er nødt til at indføre en eller anden form for adgangskrav på erhvervsuddannelserne for at sikre, at kvaliteten er i orden. Vi skal have vendt op og ned på, at der ikke er så meget prestige i at tage en erhvervsuddannelse. Og det skal vi gøre på mange forskellige måder – blandt andet ved at gøre de faglige miljøer stærkere,« siger statsministeren.