LA skyder de Radikales »Monty Python-agtige« forslag ned

De Radikales ide om at oprette kontorfællesskaber, så statslige medarbejdere selv kan vælge arbejdssted, får en kold skulder af Liberal Alliance.

Foto: Thomas Lekfeldt

Liberal Alliance forudser et bureaukratisk helvede, hvis de Radikales forslag om at oprette statslige kontorlandskaber føres ud i livet.

Morten Østergaard (R) foreslår, at alle fremtidige statslige stillinger slås op med mulighed for selv at vælge mødested. Til det formål skal der indrettes særlige kontorpladser rundt omkring i landet, og de skal kunne benyttes af flere statslige arbejdspladser ad gangen.

Landdistriktsordfører Henrik Dahl (LA) kalder forslaget urealistisk. Han mener, at det ligner noget, som den berømte britiske komediegruppe Monty Python kunne have fundet på.

»Jeg holder utrolig meget af Monty Python, og derfor holder jeg også meget af det her Monty Python-agtige forslag, hvor de her nomader skal flytte rundt og have diæter, timedagpenge og jeg ved ikke hvad,« siger han.

»Statslige kontorlandskaber, som der her lægges op til, vil udløse et administrativt helvede,« understreger LA-ordføreren.

Liberal Alliance mener, at når man placerer statslige arbejdspladser uden for hovedstadsområdet, så skal man tage skridtet fuldt ud.

»Selvfølgelig skal vi have udflytning af statslige arbejdspladser, men det skal ske ved, at de skifter adresse og så flytter medarbejderne med fuldstændigt,« siger Henrik Dahl.

Venstre-regeringen har bebudet, at den inden Folketingets åbning i begyndelsen af oktober kommer med en plan for, hvilke statslige arbejdspladser den ønsker at flytte til provinsen. Dansk Folkeparti har allerede sat navn på en række styrelser, partiet ønsker flyttet.

Henrik Dahl fortæller, at Liberal Alliance ikke har lavet en tilsvarende liste.