LA skal torsdag indikere om partiet stemmer for finansloven

Torsdag skal regeringspartiet ud af busken, da det skal gøre rede for, om det vil stemme for finansloven.

Torsdag skal regeringspartiet ud af busken, da det skal gøre rede for, om det vil stemme for finansloven. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Astrup

Toppen af Liberal Alliance sagde fredag, at partiet kun vil stemme for regeringens egen finanslov, hvis der også indgås en skatteaftale med Dansk Folkeparti.

Siden har partiet undladt at aflyse truslen, selv om statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har sagt, at hele regeringen vil stemme for.

Men torsdag skal regeringspartiet ud af busken.

Her skal partierne nemlig gøre rede for, om de vil stemme for finansloven eller ej i en tillægsbetænkning til finanslovsforslaget.

Partierne kan dog nå at ændre deres holdning til finansloven lige op til 22. december, hvor den skal stemmes igennem i Folketingssalen.

Behandlingen starter klokken otte med ændringsforslag og selve afstemningen på samme dag, så finansloven kan vedtages inden jul.

Folketingets lovsekretariat oplyste tirsdag i en mail, at politikerne skal igennem to runder med afstemninger 22. december.

»Efter afstemninger om ændringsforslagene vil der blive holdt en pause på cirka to timer med henblik på en sidste gennemgang af lovforslag og ændringsforslag, hvorefter der i et nyt møde skal stemmes om finanslovens endelige vedtagelse.«

/ritzau/