LA ser intet problem i at flyve med Ryanair

Hos Liberal Alliance har man ingen kvaler med, at politikere og offentligt ansatte benytter Ryanair trods flyselskabets manglende overenskomster.

Når ansatte fra ministerier, departementer eller kommuner skal flyve udenlands, er der intet i vejen for, at billetten bliver booket hos det irske lavprisselskab Ryanair.

Det mener Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører, Joachim B. Olsen (LA), der dermed går i rette med 39 procent af danskerne, der i en meningsmåling, som Epinion har lavet for DR, tilkendegiver, at ministerier og myndigheder bør vægte løn og arbejdsvilkår højest hos flyselskabet, når der skal købes flybilletter.

»Det offentlige skal være påpasselige med skatteborgernes penge. Derfor skal de købe det produkt, de ønsker, til den bedst mulige pris. Derfor synes jeg også, det er underligt, at billige flybilletter pludselig er blevet et problem,« siger Joachim B. Olsen til DR Nyheder.

Diskussionen er blevet aktuel, efter Ryanair under stort ståhej i forrige måned åbnede sine første ruter til Københavns Lufthavn. Det sker samtidig med, at LO og Ryanair har en sag kørende i Arbejdsretten, fordi det irske lavprisselskab har afvist at tegne dansk overenskomst med selskabets ansatte i de danske lufthavne.

Som reglerne er skruet sammen i dag, kan myndighederne vælge at købe flybilletter gennem den flyrejseaftale, som Statens og Kommunernes Indkøbs Service har udarbejdet. En forudsætning for at benytte sig af den aftale er dog, at de medarbejdere, der er beskæftiget i Danmark af leverandøren, også bliver lønnet efter gældende overenskomst, skriver dr.dk.

Men det regelsæt giver Joachim B. Olsen ikke meget for.

»Ryanair er en lovlig virksomhed, og jeg kan ikke se, at det skulle være betænkeligt ved, at det offentlige benyttede sig flyselskabet,« siger han til DR Nyheder.