LA savner vækst i Thornings tale

Statsministerens åbningstale rummede ingen løsninger på udfordringerne for dansk økonomi, konstaterer LA-leder Anders Samuelsen.

Anders Samuelsen (LA) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Helle Thorning-Schmidt (S) fremhævede Vækstplan DK, da hun tirsdag talte ved Folketingets åbning, men reelt havde statsministeren ingen bud på, hvordan der kommer gang i dansk vækst og økonomi.

Det konstaterer Liberal Alliances partileder, Anders Samuelsen (LA), der påpeger, at væksten er gået i stå, mens Danmark sakker bagud i forhold til vores nabolande.

»Det truer vores og vores børns velfærd, og det burde være statsministerens allervigtigste prioritet at få gjort noget ved det. Men jeg hørte ikke ét konkret ord om det fra Thorning. I stedet snakkede hun en masse om at genere danskerne med, at vi nu skal til at sortere kartoffelskræller og salatblade,« siger Samuelsen i en skriftlig kommentar.

Ifølge LA-lederen er der brug for gennemgribende reformer og ikke mindst skattelettelser.

»Thorning praler meget af sine reformer, men sandheden er, at de kun ændrer ganske lidt i det danske samfund. Der skal mere til. Først og fremmest skal vi have bragt skattetrykket ned. Det danske skattetryk ligger langt over skattetrykket i Sverige, hvor den borgerlige regering fortsætter med at sænke skatten til gavn for svenske virksomheder og svenske borgere,« siger Anders Samuelsen.