LA savner finanslovsfokus på »ganske almindelige danskere«

Liberal Alliance vil have skattelettelser på bordet, hvis partiet skal levere mandater til finansloven.

Liberal Alliances Ole Birk Olesen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Vi betaler for meget i skat, mener Liberal Alliance, som vil have skattetrykket på almindelige danskere lettet, hvis partiet skal lave finanslov med regeringen.

Det siger finansordfører Ole Birk Olesen (LA), efter regeringen tirsdag har offentliggjort sit finanslovforslag for 2016.

»Jeg savner et fokus på, at ganske almindelige danskere, som går på arbejde og passer sig selv og deres familier, også skal have det lettere i Danmark,« siger han.

I regeringens finanslovforslag lægges der op til at spare 6,7 milliarder kroner på blandt andet udviklingsbistand og på børne- og udlændingeområdet. Omvendt lægges der op til, at sundhedsområdet skal have et løft på 2,4 milliarder kroner.

Men hvis det står til Liberal Alliance, skal besparelserne være endnu større og kunne mærkes for den enkelte borger.

»I andre lande, hvor man har et betydeligt lavere skattetryk, kan man godt tage sig af de svage. Det kan vi også gøre i Danmark for færre penge, end der bruges i dag,« siger Ole Birk Olesen.

Han vil dog ikke sætte ord på, hvor man i Liberal Alliances øjne kan spare, eller hvor meget mere der bør spares, før partiet fremlægger sit finanslovforslag. Men han står fast på, at der skal findes skattelettelser til almindelige danskere.

»Det er et krav. Hvis vi skal lave finanslov med regeringen, så skal almindelige danskere, som går på arbejde for at forsørge sig selv og deres familie, også opleve, at byrderne på deres skuldre bliver lettet,« siger han og tilføjer:

»Jeg kan ikke forestille mig, at finansministeren vil sætte foden ned på det punkt. Jeg tror, at han gerne vil have os med til at lave finanslov, og derfor tror jeg også, at han er villig til at imødekomme, at vi har nogle ønsker til, hvordan den skal strikkes sammen.«