LA roser »klartseende« Sohn

Ole Sohn har helt ret, når han foreslår skattelettelser til erhvervslivet. Det mener Anders Samuelsen, der kalder eks-SFeren for den mest klartseende i regeringspartierne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne har travlt med at tage afstand fra deres nye partifælle, Ole Sohn (S), der i en kronik i Jyllands-Posten foreslår at skabe nye arbejdspladser via et skattestop for erhvervslivet og løntilbageholdenhed på arbejdsmarkedet.

Til gengæld lyder der anderledes rosende toner fra Liberal Alliance, hvor partileder Anders Samuelsen (LA) kalder det absurd, at den mest »klartseende« medlem af regeringspartierne er den tidligere formand for Danmarks Kommunistiske Parti.

»Det er mærkeligt, at Ole Sohn med sin kommunistiske fortid nu er blevet den mest realistiske politiker på den danske venstrefløj - men det siger jo i virkeligheden nok mest om venstrefløjen. Det undrer mig faktisk, at Ole Sohn kun skiftede til Socialdemokraterne og ikke til et parti, som han er mere enig med,« siger Samuelsen i en skriftlig kommentar.

Han mener, at den forhenværende SF-minister har helt ret, når han vil indføre et tiårigt stop for erhvervsskatter og sørge for, at lønningerne holdes i ro.

»Det skaber ikke vækst og velstand, når vi i Danmark har jaget virksomhedernes omkostninger så højt op, at det bedre kan betale sig for dem at lægge deres arbejdspladser i udlandet. Derfor må og skal der gøres noget for at få de omkostninger ned. Her har Ole Sohn fat i noget helt rigtigt,« siger Anders Samuelsen.

Liberal Alliance vil nu fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget, der vil pålægge regeringen at indkalde til forhandlinger om løntilbageholdenhed, skattestop og effektiviseringer af den offentlige sektor.