LA: Regning for affaldsplan må ikke ramme danskerne

Regeringen vil reducere Danmarks skrald betragteligt frem mod 2022. Liberal Alliance støtter en bedre udnyttelse af ressourcer, men vil ikke være med til at sende regningen til danskerne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne skal til at sortere affald i langt højere grad end i dag, så der kan blive afbrændt mindre affald og genbrugt mere.
Sådan lyder det fra miljøminister Ida Aukens (SF) i forbindelse med regeringens nye ressourcestrategi »Danmark uden affald«, som blev offentliggjort mandag.

Liberal Alliance går ind for bedst mulige udnyttelse af ressourcer, men det må ikke blive dyrere at være dansker, lyder det.

»Så længe det er økonomisk fornuftigt, er det helt fint for os med en ressourcestrategi. I Liberal Alliance går vi ind for den bedst mulige udnyttelse af alle ressourcer – også det vi smider i skraldespanden. Vi er tilfredse med, at der lægges op til metodefrihed for kommunerne. Vi tror ikke på, at der findes én forkromet løsning,« siger miljøordfører Villum Christensen (LA).

Han advarer mod at blive ved med at indføre grønne tiltag i Danmark uden at kigge på, hvad det koster.

»Vi skal naturligvis ikke være tossegode og tro, at vi redder verden ved at fem millioner danskere sorterer kartoffelskrællerne fra konservesdåserne. På energiområdet har vi i en årrække klappet os selv lige lovligt meget på de grønne skuldre uden skelen til, hvad det koster, og hvad det nytter. Det skal vi undgå på affaldsområdet. Men som sagt vil vi ikke stå i vejen for en opfordring til mere omtanke, så længe det ikke bliver dyrere at være dansker,« siger Villum Christensen.

Ifølge regeringens nye affaldsplan skal der blandt andet frem mod 2022 brændes flere hundredetusinde tons mindre affald af.