LA og S strides om beskatning af ejerboliger

Mange boligejere rammes af boligskat med knæk, mener LA. S kalder borgerlig udmelding for skræmmekampagne.

Arkivfoto: Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht, kalder Christina Egelunds advarsel for en "skræmmekampagne". Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

Socialdemokratiet rammer sine egne kernevælgere i Glostrup, Hvidovre og Herlev på den københavnske Vestegn, hvis partiet vil gå efter at hæve boligskatten, så boligejerne skal betale mere ved en høj vurdering.

Det mener Liberal Alliances politiske ordfører, Christina Egelund.

Partierne i folketinget forhandler en ny boligskat. Den skal stemme overens med den ny ejendomsvurdering, som de aftalte i efteråret. Vurderingen afløser den fejlagtige vurdering, hvor der var fejl i tre af fire boligers værdi.

Trekløver-regeringen vil beskatte boliger med 0,6 procent af boligværdien. De vil fjerne den højere sats ved det såkaldte progressive knæk, som nu ligger på tre millioner kroner.

Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og De Radikale vil bevare et knæk.

Disse partierne har ikke præciseret, om knækket skal ligge ved tre millioner kroner eller seks millioner kroner, som den tidligere Venstre-regering foreslog. Med det høje knæk skal 21.000 boligejere i 2021 betale den højere boligtopskat.

- De siger meget smart, at det kun handler om de rigeste danskere. Men det gør det ikke. Det handler om almindelige mennesker - skolelærere og politibetjente, siger Christina Egelund.

- Og andre, som har en bolig til en værdi, som er højere end tre millioner kroner. Socialdemokratiet skylder en forklaring på, hvorfor helt almindelige lønmodtagere skal betale en højere boligskat.

Socialdemokratiets finansordfører Benny Engelbrecht, kalder Christina Egelunds advarsel for en "skræmmekampagne".

- Det er uanstændigt, når Liberal Alliance forsøger at opfinde sin egen virkelighed. Vi vil ikke indføre en skat. Vi siger nej til at afskaffe en skat med progression, Derfor er der ikke belæg for skræmmekampagnen, siger han.

- Vi har sagt meget klart og tydeligt, at vi vil have en progression. Den skal være højere end tre millioner. Siden man lavede ejendomsværdiskatten, er der sket en omfattende pris- og lønudvikling.

Partierne må tage højde for inflationen i boligskatten, mener Benny Engelbrecht.