LA: Nedlæg FerieKonto

Danske lønmodtagere går glip af 42 millioner kroner, fordi de ikke har fået feriepengene overført fra FerieKonto. Liberal Alliance vil afskaffe ordningen, fordi den hører fortiden til.

ARKIVFOTO. Joachim B. Olsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

FerieKonto er en formynderisk ordning, der bør afskaffes. Det siger Liberal Alliance, efter at det er kommet frem, at cirka 16.000 danske lønmodtagere må vinke farvel til feriepenge for samlet 42 millioner kroner. Det sker, fordi folk ikke har oprettet en NemKonto, som pengene kan udbetales til, eller at de af en eller anden grund ikke får hævet deres check.

»Nu er ferieregnskabet gjort op, og vanen tro kan vi konstatere, at en række lønmodtagere igen, igen går glip af deres egne penge, fordi de med tvang skal betale ind til FerieKonto. Lad os nu indse, at FerieKonto er en formynderisk ordning, som hører fortiden til, og derfor helt bør afskaffes. Det kan ikke være rigtigt, at staten skal administrere folks egne penge,« siger erhvervs- og beskæftigelsesordfører Joachim B. Olsen (LA) i en pressemeddelelse.

De 42 millioner kroner lander i Arbejdsmarkedets Feriefond, som blandt andet går til at hjælpe vanskeligt stillede familier og børn med at komme på ferieophold.

Det er helt forkert, mener Liberal Alliance:

»Feriepengene er ikke nogen gave, men penge, som lønmodtagere selv har tjent. Hvorvidt man vil sætte penge af til ferie eller ej må altså være op til den enkelte, og derfor skal staten slet ikke blande sig,« siger Joachim B. Olsen og tilføjer:

»Når der hvert år står penge tilbage på FerieKonto, er det jo et udtryk for, at nogle finder det besværligt at få fat i sine penge og derfor opgiver. Dertil bruger arbejdsgiverne ressourcer på at indbetalte til FerieKonto, og det er spild af tid«.