LA: Man ved aldrig, hvordan oplysningerne bliver brugt

Det er trist, at Rigspolitiet har planer om at genindføre lagring af danskernes internetbrug, mener Liberal Alliance.

Det skal ikke være muligt for Rigspolitiet at gemme oplysninger om, hvad almindelige danskere foretager sig på nettet. Og det er »trist«, hvis det igen bliver en realitet, mener Liberal Alliance.

Partiet ser derfor kritisk på, at Rigspolitiet i dokumenter, som Berlingske har set, har planer om at genindføre de såkaldte sessionslogning.

»Det er meget trist, at man planlægger at genindføre overvågning af alle landets borgere. Vi mener, at der skal være en målrettet overvågning af folk, som er potentielle terrorister, men vi synes ikke, der skal være en overvågning af alle mennesker. Du og jeg og alle andre har ret til et privatliv, til ikke at blive overvåget og til at leve vores tilværelse i fred uden at skulle være bekymret for, at der er nogen, der kigger med,« siger partiets retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll (LA).

Han understreger, at partiet er fortaler for at overvåge mulige terrorister, men at det m¨å ikke ske på bekostning af helt almindelige menneskers ret til privatliv.

Sessionslogning blev afskaffet i sommer af daværende justitsminister Karen Hækkerup. Det skete i kølvandet på, at EU-domstolen i april 2014 afsagde en dom, som fastslog, at EUs logningsdirektiv stred imod EUs charter om grundlæggende rettigheder, skriver Berlingske.

Men Rigspolitiet vil nu gemme langt mere data fra internettet end tidligere, viser dokumenter ifølge avisen. Det møder ingen forståelse fra den liberale ordfører.

»Så sent som i dag (torsdag, red.) læste jeg, at en politimedarbejder skal igennem en retssag for at have set sin egen søns personoplysninger igennem i arkiverne. Man ved aldrig, hvordan det bliver brugt,« siger Simon Emil Ammitzbøll.