LA kritiserer solcellebrev

Regeringen må skjule noget, når de ikke ønsker, at Rigsrevisionen skal undersøge hele solcellesagen, mener Liberal Alliance.

Fire ledende ministre skrev onsdag et brev til Folketingets formand, da de mener, at Rigsrevisionen ikke har ret til at kigge Klima- og Energiministeriets lovforberedende arbejde efter i sømmene i forbindelse med undersøgelsen af solcellesagen.

Men solcellesagen skal undersøges helt til bunds, mener Liberal Alliances klimaordfører, Villum Christensen (LA), og et brev til folketingets formand skal ikke stoppe Rigsrevisionens undersøgelse.

»Det virker suspekt, at regeringstoppen nu vil forhindre Rigsrevisionen i at udføre en omfattende undersøgelse af den såkaldte solcellesag. Det står lysende klart, at solcelleloven var ren og skær lovsjusk, og derfor er det paradoksalt, at regeringen ikke vil lade Rigsrevisionen belyse det lovforberedende arbejde,« siger Villum Christensen og fortsætter:

»Der kan ikke graves dybt nok i denne sag, for loven var ikke bare politisk makværk – den var også gambling med skatteborgernes penge. Det må ikke ske igen, og derfor skal alt frem.«

Det er Statsrevisorerne, som har bedt Rigsrevisionen undersøge solcellesagen, efter Berlingske tidligere i år kunne afsløre omfattende lovsjusk. Klima- og energiminister har allerede fået en næse for at fejlinformere Folketinget, og det mener Villum Christensen, er fortjent:

»Klimaministeren fik et velfortjent hak i tuden for hans håndtering af loven, og ministeriet gik videre med loven velvidende, at der var et stort hul i den, som potentielt kunne koste dyrt. Det er om noget et forhold, der bør endevendes,« siger han og fortsætter:

»Når regeringen ikke ønsker dette, så sidder man ærligt talt tilbage med det indtryk, at der er ting, som ikke tåler dagens lys. Det bør blot give Rigsrevisionen anledning til at gå endnu mere omhyggeligt til værks.«