LA kræver Bødskovs afgang

Justitsminister Morten Bødskov (S) må gå af, efter at han har indrømmet at have vildledt Folketingets Retsudvalg, mener Simon Emil Ammitzbøll.

Liberal Alliances retsordfører, Simon Emil Ammitzbøll, opfordrer justitsministeren til at gå af. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torkil Adsersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance har mistet tålmodigheden med justitsminister Morten Bødskov (S).

Justitsminister må gå af som følge af, at han har været med til at konstruere en falsk forklaring om, hvorfor Folketingets Retsudvalg skulle aflyse en planlagt tur til Christiania i 2012, lyder opfordringen fra retsordfører Simon Emil Ammitzbøll.

»Efter at have læst de svar, som justitsminister har oversendt til retsudvalget her til aften, synes jeg ikke, der er anden udgang, end at ministeren træder tilbage. Det vil være den mest værdige udgang på dette her, hvis ministeren allerede inden samrådet i morgen (tirsdag, red.) meddeler statsministeren, at han trækker sig som justitsminister,« siger Simon Emil Ammitzbøll og fortsætter:

»Han har været med til at konstruere en falsk forklaring over for Folketinget, og derved har han ikke alene holdt oplysninger tilbage for Folketinget, han har i virkeligheden vildledt Folketingets Retsudvalg.«

Bødskov beklager fejlinformation

Simon Emil Ammitzbøll beklager, at det er kommet hertil, og roser Morten Bødskov for et godt samarbejde på det retspolitiske område.

Forud for at vigtigt samråd i retsudvalget tirsdag svarede Morten Bødskov mandag aften på en række spørgsmål om sin egen rolle i Christiania-sagen.

I et svar til Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, erkender Bødskov blankt, at han ledte efter en undskyldning for at aflyse Folketingets Retsudvalgs planlagte tur til Christiania 29. februar 2012.

Han beklager samtidig, at han var med til at føre udvalget bag lyset ved ikke at give medlemmerne den egentlige forklaring på, at besøget blev aflyst. Udvalget fik nemlig en til lejligheden konstrueret forklaring om, at politidirektør i København, Johan Reimann, ikke havde mulighed for at deltage i et forudgående frokostmøde med udvalgets medlemmer. Den egentlige forklaring var, at Politiets Efterretningstjeneste vurderede, at der var en sikkerhedstrussel, fordi Pia Kjærsgaard (DF) ønskede at deltage i besøget.