LA jubler over SF's skatteforslag

Carina-sagen har fjernet hysteriet omkring fattigdomsdebatten og skabt grundlag for en skattereform, mener Liberal Alliances skatteordfører, Ole Birk Olesen.

OLE BIRK OLESEN og SIMON EMIL AMMITZBØLL Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance er klar til at forhandle om - og måske endda stemme for - en rød regerings skattereform.

Det erklærer skatteordfører Ole Birk Olesen, der glæder sig over skatteminister Thor Möger Pedersens (SF) forslag om at sænke skatten på arbejde. Ministerens udspil er en direkte udløber af sagen om kontanthjælpsmodtageren »Carina«, mener han.

- Carina-sagen har uden tvivl påvirket debatten i en positiv retning. Der er ikke længere det samme hysteri, når man taler om fattigdom, så nu kan man frit diskutere, hvorvidt det kan betale sig at arbejde, siger Ole Birk Olesen.

I sin kronik i onsdagens Berlingske skriver skatteministeren, at han forstår frustrationerne blandt de lønmodtagere, der så indslaget om »Carina« i TV. Med god grund, mener Ole Birk Olesen.

- Selv om man er på kontanthjælp, er man ikke nødvendigvis fattig. Det har regeringen accepteret, og derfor ser det ud til, at de har opgivet at lave en skattereform med Enhedslisten. Nu glæder jeg mig til forhandlingerne, siger LA-ordføreren.

Det fornyede fokus på Carina-sagen vækker imidlertid bekymring i skatteministerens politiske bagland. Poul Overlund-Sørensen, der er medlem af SFs landsledelse, frygter, at regeringen er i færd med at svigte samfundets svageste med den nye reform.

- Jeg tror, Thor Möger Pedersen får svært ved at samle partiet i den her sag. SF har krævet, at regeringen gør noget ved uligheden i samfundet, så hvis vi opgiver den linje for at reagere på floppet omkring »Carina«, så vil det give problemer, siger Poul Overlund-Sørensen.

Han afventer nu det konkrete reformudspil fra skatteministeren.