LA i charmeoffensiv: Udgiver glittet magasin om sig selv

Partiet Liberal Alliance har skrevet 52 sider om sig selv i 600.000 eksemplarer. Det politiske magasin skal bl.a. gøde jorden for efterårets afgørende forhandlinger, siger partiets leder, Anders Samuelsen.

Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen, mener, at partiet har noget at byde på, og det vil man gerne fortælle om. Foto: Henning Bagger Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Liberal Alliance bryder med de klassiske rammer for politisk kommunikation. Partiet indleder således i dag en reklameoffensiv, hvor partiet udgiver et 52 sider langt magasin – om sig selv.

Magasinet bliver trykt i hele 600.000 eksemplarer. En del af dem sendes ud sammen med dagens Berlingske, mens omkring 470.000 bliver hustandsomdelt.

LA-formand Anders Samuelsen kalder magasinet danmarkshistorisk. Satsningen koster LA »omkring et par millioner kroner«.

»Det er på mange måder en vildt old school-måde at gøre det på. Det er trykt papir, det er en masse ord. Men man skal ikke være bange for at gøre noget nyt, og jeg vil gerne have en ufiltreret dialog med danskerne,« siger Anders Samuelsen:

»Jeg tror, folk sukker efter nuancer. Vi har for længe siden fravalgt at forsøge at få nemme stemmer ind ved hurtige budskaber. For de vælgere, som bliver lokket til af et knaldtilbud, forsvinder også hurtigt igen,« siger han.

Det »afgørende« politiske efterår

Når magasinet kommer nu, skyldes det en tanke om, at valg vindes mellem valgene samt det »afgørende« politiske efterår, hvor der bl.a. skal forhandles reformer og skattelettelser, siger Samuelsen.

»Politik er et nulsumsspil. Jo stærkere, vi går ind i de forhandlinger, desto bedre. Vi vil gerne være med til at give danskerne en forståelse for, at det betyder noget for vores fremtid, om vi ender med en administrativ justering, eller om det bliver en reform med visioner.«

I magasinet er der – ud over udrulninger af LA-politik – også interview med blandt andre en ung iværksætter, gadejuristen Nanna Gotfredsen og direktør Karen Hækkerup fra Landbrug og Fødevarer.

»Det er selvfølgelig vores udlægning«

Samuelsen siger, at han gerne vil kommunikere med danskerne uden om de »konfrontatoriske« vinkler i nyhedsmedierne.

Nogen vil nok mene, at det er rendyrket Liberal Alliance-propaganda. Er det ikke det?

»Hvis der er nogle, der konkluderer sådan efter at have læst det, så er det jo ærgerligt. Vi har fejlet, hvis folk opfatter, at det her er manipulerende kommunikation – at vi kommunikerer noget om os selv, som ikke passer. Men det er klart, at det her selvfølgelig er vores udlægning.«

Der er masser af interview i bladet. Men der er jo ikke et eneste kritisk spørgsmål, og der er ikke andre partier, der kommer til orde. Er det så ikke propaganda?

»Du kan sige, at det her er mellemvejen mellem at skrive en bog om sig selv og at skrive en ensidig kronik. Vi har forsøgt at gøre det så nuanceret, som vi kunne, og der er andre, der fortæller om deres situation. Vi lader dem komme til orde, som vi har lyst til at høre på.«

Og det, der kommer ud af det, er det ikke sådan et ekkokammer, hvor det står fuldstændigt klart, at I har regnet den ud, og det har de andre ikke?

»Nej, det synes jeg ikke. Men altså: Vi mener jo selvfølgelig, at vi rent faktisk har et bud, som er konkret, og som der er regnet på. Jeg håber, det er starten på en dialog – at der er mange, der vil reagere på det og spørge ind til det og stille kritiske spørgsmålet. Det har jeg altid været åben for.«

Så du synes ikke, det havde været mere seriøst, hvis du havde givet plads til andre måder at se verden på end din egen?

»Det kan være, vi gør det i næste magasin. Det, vi har villet den her gang, er at fortælle historien om os, sådan som vi ser os selv,« siger Anders Samuelsen.

Han tilføjer, at Liberal Alliances mål er at få »mindst« ti pct. af stemmerne ved næste valg – i givet fald en fremgang på 2,5 procentpoint.

»Jeg har altid troet på, at vi kan runde ti procent. Så det er absolut målet«.