LA: Grænsebomme er ok - hvis de er åbne

Liberal Alliance går ikke ind for danske grænsebomme. Men hvis Dansk Folkeparti gerne vil have dem, så kan det også ordnes - hvis de bliver stående åbne.

De 13 år gamle danske grænsebomme skal ikke støves af og sættes op igen ved grænserne, hvis det står til Liberal Alliance.

Venstre og spidskandidat til europaparlamentsvalget Ulla Tørnæs (V) slår i et nyt udspil fast, at der ikke skal være grænsebomme for rejsende ind og ud af Danmark. Dansk Folkeparti er ellers tilhængere af tanken og var i 2011 tæt på at få genindført den striksere grænsekontrol, der med Schengen-samarbejdet ophørte i 2001.

»Jeg vil gerne slå fast, at grænsebomme er en tosset idé. De virker ikke, for vi kan hverken stoppe menneskesmuglere, holde kriminelle ude eller bekæmpe organiseret kriminalitet med en bom,« siger Liberal Alliances spidskandidat til EU-valget 25. maj, Christina Egelund (LA), i en skriftlig kommentar.

Alligevel vil Christina Egelund godt gå med til at sætte de rød-hvide grænsebomme op. Så længe bommen holdes oppe, og der for eksempel bliver pillet ved topskatten, hvilket er en af Liberal Alliances mærkesager.

»Når det så er sagt, så skader grænsebomme heller ikke, så længe de ikke står i vejen for trafikken og bliver holdt oppe, så bilerne kan komme frem. Så hvis det er så vigtigt for Dansk Folkeparti, og hvis det er prisen for eksempelvis at fjerne topskatten, så vil Liberal Alliance nok være til at tale med,« siger Christina Egelund.