LA er parat med reform-hjælp til Løkke

Det gør ikke noget, at Lars Løkke Rasmussen ikke kommer med konkrete bud på, hvor der skal reformeres, selvom han advarer mod en reformpause. Liberal Alliance er nemlig klar med svarene, proklamerer partiet.

Foto: Thomas Lekfeldt. Simon Emil Ammitzbøll (Liberal Alliance).
Læs mere
Fold sammen

Hvis Lars Løkke Rasmussen (V) har brug for forslag til, hvor der skal laves reformer i fremtiden, skal han bare ringe til Liberal Alliance.

Sådan lyder opfordringen fra politisk ordfører Simon Emil Ammitzbøll (LA), efter at Venstre-formanden i søndagens udgave af Jyllands Posten advarer mod, at det økonomiske opsving kan ende som »en maveplasker«, hvis ikke der sættes gang i reformerne - dog uden at komme med konkrete bud på, hvor der skal reformeres.

»Vi er helt enige med Løkke i, at der ikke skal være en reformpause - tværtimod,« siger Simon Emil Ammitzbøll til Berlingske Nyhedsbureau.

»Hvis man så gerne vil have at vide, hvad reformerne skal gå ud på, må man vende blikket mod Liberal Alliance. Vi foreslår en lavere kontanthjælp, at vi skal afskaffe efterlønnen helt, og at vi hæver pensionsalderen. Derudover vil vi have lavet skattereformer med lavere skat både af den først tjente krone og den sidst tjente krone,« uddyber LA-ordføreren.

Lars Løkke Rasmussen siger til Jyllands-Posten, at der ikke er tid til stilstand på reformområdet, hvis økonomien også skal være i balance efter 2020. Han frygter, at vi ikke vil være i stand til at gribe opsvinget, hvis ikke der iværksættes økonomiske reformer i de kommende år.

Spørgsmål: Simon Emil Ammitzbøll, kan I overhovedet bruge udmeldingen fra jeres statsministerkandidat til noget, når han ikke kommer med konkrete bud på, hvor der skal reformeres?

»Jeg synes, det her tydeliggør, hvorfor Liberal Alliance ønsker, at Løkke skal være statsminister. Forskellen på ham og Helle Thorning-Schmidt (S) er, at Løkke gerne vil lave reformer af det danske samfund, mens Thorning ikke har nogen ambitioner. Hvis man så gerne vil have det konkretiseret, må både Løkke og vælgerne hente hjælp fra Liberal Alliance. Og den hjælp giver vi gerne,« siger Simon Emil Ammitzbøll.