LA afskrækkes ikke af DF's udlændingekrav

Blå blok kan lave økonomisk aftale trods DF's udlændingekrav, mener LA's udlændingeordfører, Christina Egelund

Liberal Alliances udlændingeordfører Christina Egelund, mener, at Dansk Folkepartis stramme udlændingekrav ikke blokerer for en aftale til efteråret mellem de blå partier om en stor økonomisk plan med skattelettelser. Scanpix/Henning Bagger
Læs mere
Fold sammen

De borgerlige partier kan godt indgå en stor økonomisk aftale med skattelettelser til efteråret. Det forhindrer Dansk Folkepartis strammere udlændingekrav ikke.

Det mener Liberal Alliances udlændingeordfører, Christina Egelund, om DF's krav om, at kriminelle udlændinge straks udvises, urolige asylansøgere lægges i benlås, og flygtninge skal stille en sikkerhed på 100.000 kroner for at få familiesammenføring.

- Jeg tror ikke, at kravene kommer i vejen for en aftale. Vi er enige om, at der er områder i dansk flygtningepolitik, hvor vi skal gøre tingene på en anden måde end i dag, siger Christina Egelund.

- Sigtet med vores asylpolitik er, at vi skal stoppe med at asylbehandle i Danmark. Der er vi enige med Dansk Folkeparti. I stedet vil vi hjælpe massivt i nærområderne. Det må vi forhandle med Dansk Folkeparti i efteråret.

DF's katalog følger partiets fem hovedkrav om effektiv grænsekontrol, straksbehandling af asylansøgere på grænsen, en repatrieringsplan, som skal hjemsende flygtninge, ingen dagpenge for folk på midlertidigt ophold og et opgør med internationale konventioner.

Spørgsmål: - LA's holdning stritter imod jeres gamle slogan: "Åbne grænser, lukkede kasser"?

- Vi har både udviklet vores flygtninge- og indvandrerpolitik over årene. Det gamle slogan er tilbage fra før 2011, så vidt jeg husker. Det slogan handler om indvandring ikke flygtningepolitik, siger Christina Egelund.

- Dette handler om asylansøgere, som er et helt andet spørgsmål.

Liberal Alliance har en rød linje ved DF's forbud mod religiøs hovedbeklædning som tørklæder i folkeskoler.

- Det gælder både lærere og elever. Som liberal synes jeg helt principielt, at vi ikke skal blande os i, hvordan folk går klædt, siger Christina Egelund.

/ritzau/