Løkke: Enigt folketing vil søge at opnå aftale om Europol

Danmark står til at falde ud af Europol, men vil forsøge at opnå aftale om tilknytning til politisamarbejdet.

Enigt folketing vil søge at opnå aftale om Europol Samtlige af Folketingets partier er enige om at forsøge at opnå en aftale for Danmarks tilknytning til Europol, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Arkivfoto Fold sammen
Læs mere
Foto: Ólafur Steinar Gestsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtlige af Folketingets partier er enige om at forsøge at opnå en aftale for Danmarks tilknytning til Europol.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) under et pressemøde i Statsministeriet.

- Vi har netop indgået en aftale, som dækker samtlige af Folketingets politiske partier om, at vi vil søge en ny tilknytning til Europol efter 1. maj, hvor Danmark forlader Europol, siger statsministeren til DR og TV2 News.

Fra 1. maj er Danmark ikke længere fuldt medlem af det europæiske politisamarbejde.

- Det er en aftale, der er god i sit udgangspunkt, men vi kommer til at blive udfordret, fordi vi teknologiudvikler, siger statsministeren.

Han hentyder til, at for fremtiden skal det være muligt for politibetjente at søge i Europols registre gennem deres tablet.

Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, er enig i den udlægning. Hun siger, at der skal laves en årlig status, som skal se på, om aftalegrundlaget er godt nok.

Det siger hun efter pressemødet. Hun var med de andre partiledere indkaldt mandag aften, så partierne kunne blive enige.

- Det er en god løsning for dansk politi.

- Men det står meget klart, at det er en aftale, der kun holder i et vist stykke tid. Allerede om et år eller to vil virkeligheden have overhalet aftalen, siger Mette Frederiksen.

EU's udkast til en aftale indeholder en forudsætning om, at Danmark er med i Schengen-samarbejdet. Det er de regler, der blandt andet betyder, at man kan rejse mellem lande uden at vise pas.

/ritzau/