Kup på vej mod Lene Espersen

Efter sidste uges burkaballade er en af de markante personer i det Konservative bagland klar til at støde Lene Espersen af formandsposten i K.

Foto: Keld Navntoft / Scanpix

Et år efter Lene Espersen blev hyldet som ny Konservativ partiformand er et af partiets fremtrædende hovedbestyrelsesmedlemmer klar til at vælte hende.

Det er hovedsbestyrelsemedlem og EP-kandidat, Peter Norsk, der har fået mere end nok af Espersen, skriver den liberale politiske blogger jarlcordua.dk. Dermed kan der være lagt op til drama og rivegilde, når de Konservative holder landsråd om tre uger.

På Facebook begrunder Peter Norsk sine overvejelser til partifællerne sådan:

- Ledelsen i Det Konservative Folkeparti har totalt fejlet. Hvis der ikke er nogen i folketingsgruppen eller andre mere kvalificerede, som stiller op som formand for partiet på landsrådet den 12. september, så gør jeg det. Jeg kan ikke leve med den ledelse, vi har i dag.

Peter Norsk var i sidste uge blandt de mest markante kritikere af sit partis burkaforbud. Det havde intet med konservativ politik at gøre, mente Norsk og bad forslagets opfinder Naser Khader og at melde sig ind i Dansk Folkeparti i stedet for de Konservative.

Den liberale blogger Jarl Cordua vurderer, at der nu vil blive gjort store anstrengelser hos de konservative for at tale Peter Norsk fra sit forehavende.

- Når vi når den 12. september, så bliver der såmænd nok ingen modkandidater mod den siddende partiformand. Men forhåbentlig har Lene Espersen fanget det underliggende budskab!, skriver Cordua, der mener sagen er særdeles pinlig for Espersen:

- Ikke desto mindre er det alt andet lige pinligt for Lene Espersen, at hun ikke har bedre styr på sit parti, når hun risikerer at blive mødt med en modkandidat kun efter et år i formandsstolen. Et hovedbestyrelsesmedlem er trods alt lidt mere end en eller anden landsbytosse med partibog.