Kun hver 10. elev vil helst på erhvervsskole

Det er kun hver tiende elev i folkeskolens 8. klasse, der helst vil gå på en erhvervsskole, viser en måling.

Det er ikke drømmen om at blive laborant, dyrepasser, tandtekniker eller elektriker, der trækker, når eleverne i 8. klasse skal forestille sig deres fremtidige uddannelsesvej. Det skriver Politiken.

Blot 9,4 procent peger på en erhvervsuddannelse som deres førstevalg, viser en rundspørge lavet af Danske Skoleelever blandt 3.540 repræsentativt udvalgte elever i 8. klasse fra hele landet.

Regeringen har ellers en målsætning om, at mindst 25 procent af eleverne i 2020 skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Og i 2025 skal tallet ifølge regeringen stige til mindst 30 procent.

»Der er ikke meget, der tyder på, at regeringen kommer til at lykkes med de tal. Det er overraskende, at kun hver tiende vil vælge en erhvervsuddannelse og chokerende, at det ligger så langt fra målet,« siger formand for Danske Skoleelever Miranda Dagsson til Politiken.

Undervisningsminister Christine Antorini (S) mener, at alt for mange unge ikke kender til erhvervsuddannelserne.

Hun påpeger. at eleverne som følge af folkeskolereformen nu som noget obligatorisk skal vælge et introduktionsforløb til en erhvervsuddannelse eller en erhvervsgymnasial uddannelse.