Kulturminister klar til at genåbne radioudbud: Det ville da være fantastisk

Mette Bock (LA) melder sig klar til at genåbne radioudbuddet af FM4. Det sker, efter formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, i et læserindlæg i Jyllands-Posten erklærer sig parat til at forsøge at redde Radio24syv.

Mette Bock, kultur- og kirkeminister og spidskandidat til Europaparlamentet for Liberal Alliance. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Kulturminister Mette Bock (LA) er nu klar til at »genåbne« udbuddet af FM4, der blev annonceret for 10 dage siden med et krav om, at mindst 70 procent af den kommende radiostations redaktionelle medarbejdere skal placeres mindst 110 kilometer fra København.

En aftale, der fik Radio24syv til at meddele, at radioen ikke vil søge om at få fornyet sin sendetilladelse og derfor indstiller sin virksomhed klokken 24 natten mellem den 31. oktober og 1. november 2019.

Kulturminister Mette Bock oplyser til Berlingske, at hun er klar til at genåbne udbuddet, hvis det er juridisk muligt, idet det »vil være den bedste løsning.«

»Selvfølgelig, hvis juraen tillader det. Det vil være den bedste løsning, men det garanterer jo ikke, at Radio24syv vinder udbuddet. Min umiddelbare reaktion var, at det ikke ville være juridisk muligt at genåbne, men jeg er ved at få det undersøgt. Noget tyder på, at det godt kan lade sig gøre. Det vil da være fantastisk, hvis Dansk Folkeparti går med til det,« oplyser kulturministeren til Berlingske.

Kulturministerens reaktion kommer efter, at formand for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, i et læserindlæg i Jyllands-Posten fredag erklærer sig parat til at forsøge at redde Radio24syv. Partiets forslag er, at Radio24syv får adgang til en ledig digital DAB-kanal – og således ikke sender på FM-båndet og dermed ikke kan modtages af mange, herunder af ældre bilradioer - og at partierne finder en løsning, der kan finansiere radioens overlevelse. Der er allerede i forbindelse med sidste års medieforlig afsat 30 millioner kroner til udbud af en ny kultur-DAB-kanal, som vil kunne tilpasses Radio24syv.

Mette Bock (K) oplyser til Berlingske, at hendes “dør er også helt åben” for at diskutere andre muligheder end at genåbne FM4-buddet, hvis Dansk Folkeparti “har fortrudt.”

I Jyllands-Posten fredag står DF-formand Kristian Thulesen Dahl dog fast på, at én af de landsdækkende statsbetalte taleradioer på FM-båndet skal have hovedsæde i Vestdanmark  for at sikre et »Danmark i mediebalance«.

Formålet med at genåbne udbuddet er at ændre betingelserne, så de er attraktive for Radio24syv, men stationen skal - på lige fod med andre - aflevere et bud på, hvordan den vil drive taleradio de kommende år. Vinderen af udbuddet offentliggøres senest den 1. juli 2019 og tilladelsen til at drive den nye FM4-kanal går fra 1. november 2019 til 31. december 2027.