KU: Jesper Petersen bør forlade folketinget

Konservativ Ungdom opfordrer den tidligere politiske ordfører for SF, Jesper Petersen, der nu er skiftet til Socialdemokraterne, til at overlade sin plads i folketinget til et andet medlem af SF.

Jesper Petersen forlader SF til fordel for Socialdemokratiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Konservativ Ungdom mener, at SFs tidligere politiske ordfører Jesper Petersen er valgt på stemmer til partiet og derfor bør overlade sin plads i folketinget til en partikammerat, når han nu bliver medlem af Socialdemokraterne.

»Det er helt i orden at Jesper Petersen har besluttet sig for at skifte parti, men så mener jeg også, at han bør overlade pladsen i Folketinget til én rigtig SF’er,« siger Landsformand for Konservativ Ungdom Kristoffer Beck.

»Med under 5.000 stemmer er det jo ikke hans eget, men derimod partiets mandat han er valgt ind på, og jeg kan derfor ikke se hvilken berettigelse, Jesper Petersen mener at have i folketinget frem for SFs første suppleant.«

»Jeg synes det er at drive gæk med demokratiet, hvis Jesper fortsætter som folketingsmedlem, og jeg håber, at Socialdemokraterne vil nægte ham optagelse«.

Det er der dog ikke udsigt til, lyder det fra Socialdemokraterne.

»Jeg kender Jesper som en dygtig politiker, og han er – ligesom alle andre nye medlemmer – velkommen i vores parti,« siger gruppeformand Henrik Sass Larsen (S).

Socialdemokraterne vil behandle anmodningen om optagelse på et kommende gruppemøde.

Hos Konservativ Ungdom ser man det som et demokratisk problem når medlemmer af folketinget skifter parti midt i en valgperiode.

De unge Konservative mener også, at det svækker befolkningens opbakning til politikerne, når det sker.

»Det kan ikke undre nogen, at befolkningens interesse for politik er dalende, først kom regeringen med en lang række løftebrud, og nu skifter ét af dets fremtrædende medlemmer parti. Det er svært at se, hvorfor man som vælger skulle have tillid til landets politikere, når de konsekvent og uden at tøve gør noget andet end det de siger,« slutter Kristoffer Beck.