KU: Hån mod vælgerne

Konservativ Ungdom mener, at Pia Christmas-Møllers beslutning om at forlade Det Konservative Folkeparti er en hån mod vælgerne, mens konservative borgmestre er overraskede.

Pia Christmas-Møllers afgang fra Det Konservative Folkeparti bliver mødt med blandede reaktioner fra partiets bagland.

Rune Kristensen, landsformand for Konservativ Ungdom, mener, at det er en hån mod alle Pia Christmas-Møllers vælgere, at hun vælger at melde sig ud af Det Konservative Folkeparti, men det kommer ikke som en overraskelse for ham:

- Det kommer ikke som et kæmpe chok for mig, men jeg mener ikke, at det skader Bendt Bendtsen og De Konservative lige så meget, som det kommer til at skade statsminister Anders Fogh, der mister sit afgørende 90. mandat.

Han siger, at det har ligget lidt i kortene, og at hun var meget utilfreds med rokaden i partiet, der betød, at hun måtte afgive posten som politisk ordfører til Henriette Kjær:

- Hun har været i partiet i så mange år, så jeg kan ikke forstå, at hun vælger at melde sig ud, bare fordi hun ikke får posten som politisk ordfører - fordi hun havde mange andre muligheder i partiet.

Rune Kristensen har ingen anelse om, hvilken rolle Pia Christmas-Møller nu vil spille i politik, men han siger, at hun har skadet sig selv ved at melde sig ud af K:

- Jeg tror ikke, hun genopstiller til Folketinget. Det bliver spændende at se, hvad hun vil lave, men det er sikkert, at hun har lukket en masse døre ved at melde sig ud af partiet.

Pia Christmas-Møllers afgang fra de Konservative kommer som en overraskelse for Mads Lebech, konservativ borgmester i Frederiksberg Kommune.

- Det er ærgerligt for de Konservative, når en politiker må gå en anden vej, og jeg er overrasket, fordi jeg betragter Pia som konservativ, siger han.

Per Tærsbøl, borgmester i Helsingør Kommune, er også forundret over Pia Christmas-Møllers beslutning:

- Jeg er jo nok en af dem, som kender Pia bedst, og jeg må sige, at jeg er overrasket, men hendes afgang bunder nok i skuffelse. Hun er jo i bund og grund konservativ, og jeg respekterer hende meget og er ked af det på hendes vegne, siger han.