Kritisk socialdemokrat sikrer sig attraktiv kreds

Den tidligere DSU-formand og interne S-kritiker Peter Hummelgaard er mandag aften valgt som folketingskandidat i Tårnby-kredsen.

Peter Hummelgaard får efter al sandsynlighed Karen Hækkerups gamle kreds - Tårnby-kredsen. Fold sammen
Læs mere

Peter Hummelgaard (S) er mandag aften blevet opstillet som socialdemokratisk folketingskandidat i den attraktive Tårnby-kreds, som blev ledig, da Karen Hækkerup forlod dansk politik i oktober.

Selv om Hummelgaard nu er opstillet i en socialdemokratisk højborg, er det ikke ensbetydende med en plads i Folketinget efter næste valg.

»Det bliver svært at blive valgt. Det er det altid, og det bliver det især næste gang. Jeg er meget ydmyg over for opgaven,« siger Peter Hummelgaard.

Han har siden 2012 været folketingskandidat for Socialdemokraterne i Sundbyøster-kredsen på Amager, men Tårnby-kredsen er mere attraktiv, da langt flere stemte på Liste A i Tårnby end i Sundbyøster ved det seneste folketingsvalg.

Peter Hummelgaard er ikke ligefrem kendt som én, der er et ekko af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S). Han har især langet ud efter regeringens økonomiske politik og salget af DONG-aktier til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Netop Hummelgaards kritik har været med i overvejelserne i hans nye kreds, fortæller kredsformand Thomas Johansson (S).

»Det er klart, at Peters udmeldinger om regeringens førte politik har vundet genklang hos en del af vores medlemmer. Og det er selvfølgelig noget, vi har taget ind i overvejelserne,« siger han og uddyber:

»Vi er også godt klar over, at man har større frihed til at kritisere regeringen, når man ikke sidder i Folketinget. Men Peter har på mange områder sat fingeren på nogle meget ømme punkter, som vi jo nok i et vist omfang mener, at den førte politik ikke har haft så meget fokus på.«

Peter Hummelgaard medgiver, at han af og til er kritisk over for sin partitop:

»For mig har det aldrig handlet om at være for eller imod statsministeren. Det har handlet om at leve i en tid, hvor man skulle være lidt skarpere på en socialdemokratisk analyse af den tid, vi lever i,« siger han og uddyber:

»Når jeg har sagt regeringen midt imod i forskellige spørgsmål, har det aldrig handlet om at gøre det for sjovs skyld. Det har handlet om, at jeg synes, regeringen og mit parti skulle melde sig ind i det store værdislagsmål, det buldrer i hele den vestlige verden.«