Kritikere: Syv milliarder til genopretning af Skat er ikke nok

Godt at politikerne styrker Skat, men kritikere efterlyser flere penge til genopretningsplanen for Skat.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København. Frem mod 2020 bliver skattevæsenet fornyet og styrket med op mod syv milliarder kroner, har et bredt flertal i Folketinget fredag aftalt.

Men trods den brede enighed og de mange milliarder tvivler flere aktører på, at genopretningsplanen rent faktisk vil genoprette skattesystemet.

Aftalen lapper de allerstørste skandaler, men når langt fra i hus og mangler ressourcer til kontrol, siger LO-formand Lizette Risgaard:

- Skat bliver slet ikke styrket i tilstrækkelig grad, siger hun i en pressemeddelelse.

- Det er det første spæde skridt til en genopretning, men heller ikke mere.

Hos FSR - danske revisorer er administrerende direktør Charlotte Jepsen bekymret for, om der er afsat midler nok til at føre kontrol med de virksomheder, der bevidst snyder med skat.

- I dag har Skat ikke nok mandskab og maskinkraft til at kontrollere de 70.000 virksomheder, der ifølge Skats egne tal bevidst snyder i skat, siger hun i en skriftlig kommentar.

- Det er uholdbart og urimeligt over for de mange virksomheder, der følger reglerne og betaler deres skat. De skal konkurrere på unfair vilkår.

Ud over at tilføre skattevæsenet knap syv milliarder kroner splitter planen også Skat op i flere mindre styrelser. Derudover lægger den op til "rekruttering af op mod 2000 nye medarbejdere".

- Men det er langt fra nok til at opveje de tidligere års nedskæringer og den naturlige afgang, når folk går på pension eller finder andre job, siger Lizette Risgaard, der foreslår at løfte antallet af medarbejdere fra 6000 til reelle 8000.

Hun kritiserer også aftalen for at omtale indsatsen mod social dumping og skattely uden at afsætte ressourcer til formålet.

Med i aftalen om et nyt skattevæsen er regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokratiet og De Radikale.

/ritzau/