Kritikere: Regeringen har ikke levet op til de klassiske centrum-venstre værdier

Regeringen har ikke været god nok til at definere en klar centrum-venstre-politik, lyder det fra venstrefløjsdebattører, som gør status forud for folketingsvalget.

Læs mere
Fold sammen

Folketingsvalget nærmer sig, og i den forbindelse gør centrale venstrefløjsdebattører og tidligere radikale og socialdemokratiske politikere i Jyllands-Posten status på fire år med en rød regering.

Flere rejser i avisen en ideologisk kritik af regeringens evne til at definere en klar centrum-venstre-politik.

En af dem er direktør i centrum-venstre-tænketanken Cevea Kristian Weise. Han roser regeringen for at have afskaffet fattigdomsydelserne og for at have fokus på socialdumping. Til gengæld har regeringen ifølge ham ikke haft en tilstrækkelig klar vision, hvad angår den økonomiske politik.

»Det har været svært at se, hvor man f.eks. har sat sit eget fingeraftryk på den økonomiske politik. En del af den politik, man har lavet, har haft smag af, at det har været en finansministerium-politik mere end en socialdemokratisk eller radikal politik,« siger han til Jyllands-Posten.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro (S), mener derimod, at partiet har ført en klassisk socialdemokratisk politik, som blandt andet handler om, at der er arbejde at få og om at have en sikkerhedsnet, siger hun til avisen.