Kritik af forbud mod rituel slagtning preller af på politikere

Selvom Europarådet i en ny rapport kritiserer Danmark for det forbud mod rituel slagtning, der blev indført i februar sidste år, ønsker politikere ikke at ændre på loven.

I en ny rapport fra Europarådet får Danmark kritik for det forbud mod rituel slagtning, der blev indført i februar sidste år. Rådet mener, at forbuddet strider mod religiøse rettigheder. Men den kritik preller af på de danske politikere. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S), som stod bag loven, der forbyder rituelle slagtnigner af dyr uden bedøvelse, skriver i en mail til avisen, at kritikken ikke får ham til at trække forbuddet tilbage. Reglerne er lavet af hensyn til dyrevelfærd, og Institut for Menneskerettigheder har vurderet, at de danske regler er i overensstemmelse med menneskerettighederne, skriver han.

Venstre, SF og Radikale Venstre ønsker ifølge Kristeligt Dagblad heller ikke at ændre på forbuddet.

Venstres fødevareordfører, Erling Bonnesen (V), pointerer, at der skal tages hensyn til både religion og dyrevelfærd, men han synes, at Danmark gør det udmærket.

»Hvad Europarådet måtte mene, synes jeg er irrelevant, når vi nu engang har tilladt halalslagtninger med bedøvelse, for det er en helt fin afvejning af hensyn til noget religiøst og til dyrevelfærd,« siger han til avisen.