Kristian Thulesen Dahl bliver direktør for Port of Aalborg: »En ønskestilling«

Flere politiske kommentatorer må erkende, at de har taget fejl. Den tidligere formand for Dansk Folkeparti slutter sig nemlig ikke til Inger Støjbergs parti, men bliver i stedet direktør for Port of Aalborg. Han kalder det selv for »en ønskestilling«.

Kristian Thulesen Dahl har fået job på Aalborg Havn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl skal være direktør i Port of Aalborg.

Det oplyser Port of Aalborg i en pressemeddelelse.

Det sker i kølvandet på, at han onsdag meldte sig ud af Dansk Folkeparti, som han var med til at stifte i 1995.

Det er en af dansk politiks mest markante skikkelser gennem de seneste årtier, som nu har fundet en fremtid i det private erhvervsliv.

»Mit ønske om at forlade dansk politik er vokset de senere år. Jeg har prøvet rigtig meget i politik og nu vil jeg gerne bruge mine kompetencer i erhvervslivet,« siger Kristian Thulesen Dahl i pressemeddelelsen.

Han kalder stillingen som direktør for Aalborg Havn for »en ønskestilling«.

»Jeg er utrolig glad for, at jeg har fået denne mulighed og dermed den fremtid, der nu tegner sig for mig,« siger han.

Kristian Thulesen Dahl tiltræder stillingen 1. august.

Kommentatorer tog fejl

Med udmeldingen må en del politiske kommentatorer indse, at de har taget fejl for så vidt angår Thulesen Dahls fremtid.

Mange har nemlig forudsagt, at han ville slutte sig til Inger Støjbergs nystartede parti, Danmarksdemokraterne, som fredag officielt har indsamlet vælgererklæringer nok til at blive opstillingsberettiget.

De rygter fik særligtvind i sejlene, efter at Thulesen Dahl op til folkeafstemningen om afskaffelsen af forsvarsforbeholdet kørte et tæt parløb med Inger Støjberg – og udenom det Dansk Folkeparti, som han stadig på det tidspunkt var medlem af.

Når Kristian Thulesen Dahl fremover har fundet fast grund under jorden på havnen i Aalborg, efterlader han sig et Dansk Folkeparti med store huller i skroget.

I løbet af den seneste valgperiode er 11 ud af de 16 mandater, partiet fik ved folketingsvalget i 2019, hoppet fra borde – alle efter at Morten Messerschmidt overtog roret i partiet i januar 2022.

Med Kristian Thulesen Dahls udtræden af Folketinget efterlader han sit mandat til sin førstesuppleant i Dansk Folkeparti Susanne Eilersen. Dermed går partiets folketingsgruppe altså fra at bestå af fem til seks medlemmer.