Kristian Jensens bagland: Vi retter op på fejlen nu

Venstre i Midtjylland vil efter kritik fra eksperter indberette Saxo Bank-donationen på 25.000 kroner til Kristian Jensen med tilbagevirkende kraft.

Kristian Jensen på charmeoffensiv i venstrebaglandet sammen med Lars Løkke Rasmussen tidligere på året. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ole Mortensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der blev begået en fejl, og det retter vi op på nu.

Sådan lyder meldingen fra Venstre-næstformand Kristian Jensens (V) politiske bagland efter Berlingskes afsløring af rod i partstøtten hos både Venstre og de Konservative.

Helt konkret modtog ni VK-politikere hver 25.000 kroner af Saxo Bank tilbage i 2007, og i seks tilfælde blev beløbet ikke oplyst til myndighederne. Det er ifølge flere juraeksperter, som avisen har talt med, et lovbrud, da beløb på over 20.000 kroner skal indberettes i henhold til partistøtteloven.

I Kristian Jensens sag har man for eksempel modtaget og brugt pengene ved, at Saxo Bank har betalt annoncer for 25.000 kroner. Juraprofessor Jørgen Albæk Jensen understreger dog over for Berlingske, at der er tale om partistøtte, som skal indberettes, og det erkender Christian Juhl nu også.

»Sagen er ikke håndteret korrekt,« siger Venstres formand i Midtjylland, Christian Juhl, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger samtidig, at fejlen i 2007 skete under en anden bestyrelse og en anden regionsformand.

»De har gjort det i god tro. Nu siger eksperter så, at det gælder ikke, og nu tager vi eksperternes dom til efterretning, og efterfølgende må vi få det indberettet med tilbagevirkende kraft,« fastslår Christian Juhl.

Berlingske Nyhedsbureau har forsøgt at få en kommentar fra Kristian Jensen, men han ikke ønsker at kommentere sagen og henviser i stedet til Christian Juhl.

Ifølge partistøtteloven er straffen bøde eller fængsel indtil fire måneder for at afgive urigtige eller mangelfulde oplysninger til myndighederne om partistøtte. Ingen dansk politiker er endnu blevet straffet efter bestemmelserne.