Kristian Jensen: Vi skal også huske at byde indvandrere velkommen

Venstres næstformand afviser, at han i en ny kritik lægger sig ud med sit egets partis linje i udlændingedebatten. Han vil dog gerne have fokus tilbage på partiets udspil fra august.

Venstres næstformand kritiserer i en kronik partierne for at konstruere en negativ debat om indvandrere, der i sidste ende skader Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen

Det var under overskriften »Et Danmark for dem, der kan og vil«, at Venstre tilbage i august præsenterede sit nye udlændingeudspil.

Men siden da har fokus har partiets politiske projektør i høj grad været rettet mod dem, der ikke kan og vil, og det kræver Venstres næstformand, Kristian Jensen (V) nu et opgør med i en opsigtsvækkende kronik i Søndagsavisen. Her skriver han, at der hersker der et »sortsyn« i debatten, der på sigt forplumrer debatten og skader Danmark.

Overfor Berlingske Nyhedsbureau afviser næstformanden, at det er en kritik af hans eget partis linje i udlændingedebatten.

»Den kronik er skrevet fuldstændig i forlængelse af Venstres udlændingeudspil fra august måned. Vores udspil er, at det er et åbent Danmark for dem, der kan og vil, og jeg synes, vi mangler at få foldet den del ud med dem, der kan og vil,« siger Kristian Jensen.

Den rigtige linje

Henover vinteren og foråret har Venstres politiske ordfører, Inger Støjberg (V), gentagende gange markeret sig stærkt i udlændingedebatten, og partiet er blevet beskyldt for at have undergået en politisk højredrejning. Kronikken er dog ikke en kritik af Inger Støjberg, fastslår Kristian Jensen.

»Jeg synes, Venstre har haft den rigtige linje i udlændingedebatten med de mange problemer, der har været. Men jeg synes også, det var min opgave at trække tråden tilbage til det oplæg, vi vedtog i august, og som lægger linjen til en politik, der går på to ben. Både det ben, der handler om, at vi skal have en hård kurs mod dem, der ikke vil, og at vi skal byde dem velkomne, der vil,« siger Kristian Jensen.

Men når nu Inger Støjberg, jeres politisk ordfører, er blevet beskyldt for at være for indvandrerkritisk og for at repræsentere en højredrejning, hvorfor er det så ikke hende, der går ud og »trækker tråden tilbage«?

»Jeg synes, Inger er en fremragende politisk ordfører, og jeg har været helt enig i hendes forslag, og det her slet ikke en kritik af hende. Jeg synes bare, at når man har rollen som gruppeformand og næstformand, så er det naturligt, at jeg trækker tråden videre til det oplæg, vi lavede i august,« siger Kristian Jensen.

Danmark kan ikke undvære indvandere

I kronikken understreger næstformanden også, at »Danmark slet ikke kan undvære indvandrere«, hvis vi skal hænge sammen, hvilket står i skærende kontrast til den udlændingepolitik, Dansk Folkeparti går til valg på. Men det kan dårligt være en overraskende, mener Kristian Jensen.

»Det kan ikke være nogen voldsom overraskelse, at Venstre og Dansk Folkeparti har to forskellige syn på udlændinge og indvandring. Men det er ret vigtigt at huske, at Danmarks økonomiske fremtid bygger på, at vi har en aktiv udlændingepolitik, for uden indvandring vil arbejdsstyrken og velstanden falde de kommende år,« siger Kristian Jensen.

»Udover de problemer, der er, og der er ved Gud mange problemer, men udover det skal vi også huske at byde de indvandrere, der vil hertil, velkommen,« opsummerer næstformanden.

Du kan læse hele kronikken fra Kristian Jensen her