Kristian Jensen: Tynd kop te fra Thorning

Statsminister Helle Thorning-Schmidts nytårstale var meget initiativfattig, og har regeringen ikke mere at byde på end det, så er den for alvor gået i stå, lyder det fra Venstres næstformand.

ARKIVFOTO 2014 af Kristian Jensen Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statsministerens nytårstale var fattig på konkrete initiativer og i stedet fyldt op af selvros. Og har man ikke mere at byde ind med som regering, så er tiden ved at rinde ud, mener Venstres næstformand Kristian Jensen (V).

»Det var en meget initiativfattig tale. Der var opkog og selvros af, hvad regeringen har gjort, men ikke ret mange initiativer. I forhold til, hvad der skal bygge væksten fremadrettet, så var der halvanden linje, og det var alt. Og hvis regeringen virkelig ikke har mere at byde på, så må man bare konstatere, at den gået i stå,« siger han.

Kristian Jensen havde sat næsen op efter en reel vækstplan fra statsministeren.

»Jeg havde håbet på, at hun ville tage et reelt initiativ om at få skabt nogle flere arbejdspladser. Og hvis man skulle investere for fremtiden, så skulle man investere i at få skabt de arbejdspladser, der skal til, for at man kan komme væk fra dagpenge og ud på arbejdsmarkedet,« siger han.

Ét initiativ var der dog plads til: Helle Thorning-Schmidt (S) vil have, at flygtninge og indvandrere skal arbejde mere for deres kontanthjælp. Det er da et »udmærket« forslag, siger Kristian Jensen, men så skulle hun ikke have fjernet starthjælpen og kontanthjælpsloftet til at begynde med.

»De ting, der gjorde, at der en økonomisk gevinst for flygtninge og indvandrere for at komme i arbejde, har hun jo fjernet. Og derfor nytter det ikke noget, at hun nu tror, at man lige med et fingerknips kan sende flygtninge ud og rense strande. Det vigtige er at få lavet et system, hvor der er økonomisk gevinst ved at komme i arbejde,« siger han.

Og selvom det for en oppositionspolitiker måske kunne være meget rart med en indholdsfattig tale fra den siddende statsminister, så er det alligevel skuffende, at der ikke sker noget mere fra regeringens side, siger Kristian Jensen.

»Hvis regeringen ikke har lyst til at regere, så skulle hun se at udskrive valg, og så lad os få sammensat et nyt folketing«.