Kristian Jensen søger genvalg som næstformand i Venstre

Kristian Jensen vil ikke trække sig som næstformand, men genopstiller til posten på partiets landsmøde.

Jakob Ellemann-Jensen, Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen. Venstre holder pressemøde i forbindelse med sommergruppemødet på Kragerup Gods ved Ruds Vedby, fredag den 9. august 2019. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2019) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

På trods af at Kristian Jensen oven på åben kritik af formand Lars Løkke Rasmussens politiske linje - ifølge flere medier - er blevet bedt om at trække sig som næstformand i Venstre, stiller han op til genvalg.

Opfordringen kom angiveligt fra Claus Hjort Frederiksen, der er et mangeårigt og indflydelsesrigt medlem af Venstre.

»Jeg har tænkt mig at søge genvalg som næstformand,« siger Kristian Jensen (V) på et pressemøde i forbindelse med partiets sommergruppemøde.

Det har skabt stor virak, at Kristian Jensen i Berlingske torsdag sagde, at han mente, at Lars Løkke Rasmussen tanker om en potentiel regeringsdannelse med Socialdemokratiet var den forkerte vej at gå.

Udmeldingen udløste angiveligt en opfordring til, at Kristian Jensen trak sig grundet illoyalitet. Efter mødet med folketingsgruppen, siger Kristian Jensen på pressemødet:

»Det er efter min opfattelse Venstres formands ret at definere, hvad Venstre går efter, når det kommer til regeringsdannelse.«

»Jeg har en anden analyse. Jeg har noteret mig, at rigtigt mange i gruppen mener, at den analyse skulle være lavet i gruppen og ikke i Berlingske. Det fortryder jeg,« siger Kristian Jensen.

Lars Løkke Rasmussen understregede på pressemødet, at det fortsat er linjen, at man er åben over for et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Og sågar også Radikale.

»Jeg synes, det er forkert, hvis Danmark styres fra fløjene. Jeg vil ikke fortsat være gidsel af ultimative krav om skattelettelser eller ultimative krav om konventionsbrud.«

»Den position er den største forklaring på, at vi fik det suverænt bedste valg blandt partierne i Folketinget. Og den position fastholder vi,« sagde han.

Om den angivelige opfordring til Kristian Jensen om, at han skulle trække sig, sagde Lars Løkke Rasmussen:

»Jeg kommenterer ikke på, hvad der er sagt eller ikke er sagt på mødet. Det er et fortroligt rum.«

/ritzau/