Kristian Jensen om lederen af V-oprøret: Han er Venstres DNA

Der er god grund til at lytte til manden, der står i spidsen for oprøret mod formandskabet, siger næstformand i Venstre, Kristian Jensen til avisen Danmark

(ARKIV) Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen under et pressemøde i forbindelse med Venstres sommergruppemøde på Kragerup Gods ved Ruds Vedby, fredag den 9. august 2019. Et fremrykket landsmøde skal stoppe uroen om formandskabet i Venstre, foreslår Lars Løkke Rasmussen. Han genopstiller som partiformand, understreger han. Det skriver Ritzau, mandag den 26. august 2019.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen

Når Lars Løkke kommenterer oprøret fra det midtjyske bagland, der rejste sig i avisen Danmark tirsdag, kalder han det "forkert og forhastet" og beskylder manden i spidsen, Jens Nicolai Vejlgaard, for at puste til gløderne for at brænde marken af.

Næstformand Kristian Jensen ser noget helt andet, når han ser manden, der fremfører baglandets krav om om formandskabets afgang:

»Jens Nicolai Vejlgaard er en bundreel mand, der ikke hæver stemmen, før det er nødvendigt,« siger Kristian Jensen til avisen Danmark.

»Lad mig sige det sådan: Nogle snakker så meget, at man ikke lytter så meget til, hvad de siger. Så er der dem, der tager ordet sjældent, men hvor man til gengæld lytter. Jens Nicolai ligger i den sidste kategori.«

I gennem snart mange år har det været en fastslået historie, at når Christiansborg-politikerne taler om Venstres sjæl, taler de om Jens Nicolai Vejlgaard.

Det gælder også, når avisen Danmark spørger næstformand Kristian Jensen, som indtil fornylig kunne regne Vejlgaard fra Hvide Sande som en af sine sikre støtter.

»Jeg ser i høj grad Jens Nicolai som partiets sjæl. Han er rundet af foreningslivet, er frivillig i mange foreninger og en stor kapacitet i sit lokalsamfund. I mine øjne er han repræsentant for vores DNA, det vi kommer af,« siger Kristian Jensen til avisen Danmark.

Når han står i spidsen for en melding, der handler om, hvem der skal have magten i partiet - hvad tænker man så på Christiansborg?

»Så tænker man, at det er noget, der ikke skal tages let på. Det er noget, Jens Nicolai har overvejet nøje, fordi det gør Jens Nicolai, inden han tager ordet. Det er med til at give hans ord ekstra tyngde. Han er en rolig mand, man ikke skubber ud af kurs, og han er styret af sin kærlighed til Venstre.«

Citathistorie af Avisen Danmark - Jysk Fynske Medier